Autobedrijf Jan Ketting in Zierikzee

Garageverzekering

Waarom een Garageverzekering?

U heeft een garage, werkplaats of landbouwmechanisatiebedrijf? Dan verricht u veel werkzaamheden aan voertuigen van klanten. Hierbij is de kans groot dat u per ongeluk schade veroorzaakt aan de spullen van iemand anders. Of uw personeel loopt schade op in de werkplaats. En zij stellen u hiervoor aansprakelijk. U heeft de nodige objecten in uw bezit, bijvoorbeeld auto’s voor de verkoop. Met de Garageverzekering biedt De Zeeuwse u een verzekering op maat, specifiek voor uw situatie. Zo heeft u een ruime dekking voor alle mogelijke risico’s die u loopt in uw onderneming.
Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Premie op maat voor uw bedrijf
 • particulier-vinkje
  Korting op de premie na een schadevrij jaar
 • particulier-vinkje
  Complete dekking

Voor wie is de Garageverzekering?

 • partner
  Voor ondernemers
 • kantoor
  Met een garage of soortgelijke bedrijven

Wat is verzekerd bij de Garageverzekering?

Bij de Garageverzekering heeft u de keuze uit verschillende dekkingen. Aansprakelijkheid Bedrijf en Objecten van cliënten (Rubriek A en B) zijn verplichte onderdelen. Hier gaat het om schade die u of uw personeel aan anderen of aan objecten van cliënten toebrengt. Aansprakelijkheid Motorrijtuigen en Casco (Rubriek C en D) zijn aanvullingen, waarmee u bijvoorbeeld schade aan derden of aan eigen auto’s meeverzekert.

Per rubriek kunnen eigen risico’s van toepassing zijn.

Rubriek A: Aansprakelijkheid Bedrijf

Uw personeel werkt in een garage met verschillende soorten materialen en machines. Dit brengt risico’s met zich mee. Medewerkers die schade oplopen tijdens het werk, stellen u hiervoor vaak aansprakelijk. Bij een kapotte bril is dit nog wel te overzien, maar wat als het gaat om een ernstige beroepsziekte of blijvende invaliditeit? Dan bent u blij dat u een goede verzekering heeft. Ook de schade die uw personeel veroorzaakt aan anderen is verzekerd. Bijvoorbeeld schade aan kleding van een klant of een ernstig ongeval met blijvende schade.

Rubriek B: Objecten van cliënten

In uw onderneming werkt u regelmatig aan objecten van een ander. U herstelt bijvoorbeeld kapotte onderdelen. U repareert auto’s of landbouwwerktuigen. Dan kan het gebeuren dat u tijdens de werkzaamheden schade veroorzaakt aan de zaken van derden. Met de Cliëntendekking bent u hiervoor verzekerd.

Rubriek C: WA-Motorrijtuigen

Met de WA-Motorrijtuigen bent u verzekerd voor de schade die u veroorzaakt aan anderen met uw auto of met een ander voertuig. Ook als u op de openbare weg schade toebrengt aan een ander voertuig van uzelf. 

Rubriek D: Casco

Heeft u een auto jonger dan 7 jaar? De Cascodekking biedt u ruime dekking en verzekert u tegen vrijwel alle schade. Dit geldt ook voor de schade die u zelf veroorzaakt heeft. Is uw auto ouder dan 7 jaar? Dan geldt de beperkte cascodekking. U bent verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, joyriding en diefstal.  Voor specifieke bedrijven, zoals landbouwmechanisatiebedrijven, kunnen afwijkende voorwaarden van toepassing zijn.

In de Aanvullende voorwaarden Garageverzekering leest u welke situaties wel en niet verzekerd zijn. Ook uw adviseur geeft u graag een toelichting.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd bij de Garageverzekering?

Er zijn situaties waarin de Garageverzekering niet uitkeert. Bijvoorbeeld bij:

 • schade door opzet;
 • verontreiniging van bodem en/of oppervlaktewater;
 • kosten die u moet maken om een werkzaamheden opnieuw uit te voeren omdat u dat eerst niet goed heeft gedaan;
 • schade door een bestuurder die te jong is om een motorvoertuig te besturen;
 • schade door een bestuurder die geen geldig rijbewijs heeft;
 • schade aan voertuigen die bestemd zijn om te verhuren.

In de Aanvullende voorwaarden Garageverzekering leest u welke situaties wel en niet verzekerd zijn. Ook uw adviseur geeft u graag een toelichting.

Wat kost het?

Wat kost de garageverzekering?

De hoogte van de premie hangt af van de specifieke risico’s van uw bedrijf en de rubrieken die u wilt verzekeren. Samen met uw adviseur maken voor u een offerte op maat.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene voorwaarden  
Aanvullende voorwaarden Garage Algemeen
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek A 
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek B
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek C 
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek D 

Voorwaarden Garageverzekering voor Landbouwmechanisatiebedrijven

Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek A 
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek B 
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek C Werkmaterieel
Aanvullende voorwaarden Garage Rubriek D Werkmaterieel

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur