Oekraïne

Veelgestelde vragen over Oekraïne

Wij begrijpen het als u vragen heeft over uw verzekeringen rondom het gewapend conflict in Oekraïne. Hoe gaat De Zeeuwse hiermee om en wat betekent dit voor onze verzekeringen? Hieronder vindt u een overzicht.

De onderstaande informatie is gebaseerd op de huidige situatie. Alle informatie is onder voorbehoud, de situatie kan dusdanig wijzigen dat wij ons beleid moeten aanpassen. Wij houden de informatie zo actueel mogelijk.

Opvang van vluchtelingen en uw verzekering

Door het gewapende conflict is er een vluchtelingenstroom op gang gekomen. Inwoners van Oekraïne worden in bijna alle EU-landen opgevangen en voorzien van een veilige verblijfplaats. Deze vluchtelingenopvang is ten eerste een taak van de nationale overheden. Maar ook burgers dragen op allerlei manieren hun steentje bij om slachtoffers hulp te bieden, bijvoorbeeld door het aanbieden van privé verblijfplaatsen zoals woningen, vakantiehuisjes en (sta)caravans.

De Zeeuwse helpt graag mee en daarom hebben wij voor sommige van onze verzekeringen aanpassingen gedaan op de dekking. Hierdoor hebben de bij u inwonende vluchtelingen dezelfde dekking als u. Het is echter wel belangrijk dat wij op de hoogte zijn van deze opvang.

Doorgeven van opvang

Indien u één of meerdere Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen, dan is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van deze opvang. U dient dit door te geven aan uw adviseur.

Nog vragen?

In onderstaand overzicht staan de meest relevante vragen per verzekering. Mocht u andere vragen hebben dan kunt contact opnemen met uw adviseur.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren

Woonhuis- en inboedelverzekering

Rechtsbijstandsverzekering

Personenautoverzekering

Caravanverzekering

Reisverzekering

Informatie verbond van Verzekeraars

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staat meer algemene informatie over de situatie in Oekraïne en verzekeren. Heeft u vragen uw verzekeringen van De Zeeuwse? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.