Verzuimverzekering met arbodienstverlening

Het voorkomen van ziekteverzuim en begeleiden van zieke medewerkers kan u veel geld en tijd kosten. De Verzuimverzekering met arbodienstverlening van De Zeeuwse regelt het voor u.

 • Verzuimbegeleiding door uw arbodienst en persoonlijke VerzuimCoach
 • Budgetten voor preventie en re-integratie
 • Eenvoudige verzuimadministratie
 • Dekking op maat. U heeft keuzemogelijkheden als het gaat om: het eigen risico, wel of niet verzekeren van oproepkrachten of werkgeverslasten en de eindleeftijd van de verzekering.
 • Eén online ziek- of herstelmelding is voldoende om ons én uw arbodienst te informeren.


Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee.

Bespreek met een adviseur

 

Bereken uw totale verzuimkosten en vergelijk

Bereken uw totale verzuimkosten en vergelijk

Bereken in enkele minuten de totale verzuimkosten voor uw bedrijf. En vergelijk de kosten met andere ondernemers in uw branche.
In het kort

Wat verzekert u met onze verzuimverzekering met arbodienstverlening?

Met onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening heeft u financiële zekerheid. En wij bieden een effectieve aanpak van (preventie van) ziekteverzuim.

Wel verzekerd ziekteverzuimverzekering

 • Een uitkering voor het loon dat u aan een zieke werknemer moet doorbetalen
 • Rechtsbijstand bij juridische geschillen in verband met ziekteverzuim en re-integratie
 • Hulp en gegarandeerde budgetten om ziekteverzuim binnen uw bedrijf te voorkomen (€ 500,- per dreigend zieke werknemer of € 4.000,- per zieke werknemer voor re-integratie. Budgetten worden verdubbeld als u ook kiest voor onze WGA-eigenrisico- of collectieve WIA-verzekering).
 • Krijgt u vanwege de poortwachterwet toch een boete? Dan wordt die vergoed door de arbodienst waarmee wij samenwerken.

Niet verzekerd ziekteverzuimverzekering

 • Een werknemer die al ziek of arbeidsongeschikt is bij de start van de verzekering. Stapt u over van een andere verzekeraar? Dan vallen uw zieke werknemers meestal nog onder het risico van de andere maatschappij.
 • Te verwachten arbeidsongeschiktheid. Stel: een medewerker wordt binnen een halfjaar na de start van de verzekering of zijn dienstverband arbeidsongeschikt. Als blijkt dat zijn gezondheidstoestand bij de start van de verzekering al zo was dat de arbeidsongeschiktheid was te verwachten, kunnen wij een uitkering weigeren.
 • U kunt per werknemer maximaal een SV-jaarloon van € 125.000,- verzekeren. Het loon daarboven is niet verzekerd.

Arbodienst naar uw keuze

Kiest u voor onze verzuimverzekering met arbodienstverlening? Dan heeft u de keuze uit twee arbodiensten waarmee wij samenwerken. Kiest u liever zelf een arbodienst? Dat kan! Alleen ontvangt u dan niet standaard een budget voor preventie en re-integratie. Voor de re-integratiekosten kijken we dan per zieke werknemer of de baten hoger zijn dan de kosten om te bepalen of we meebetalen. Ook vergoeden wij geen boete als u niet voldoet aan de wet verbetering poortwachter.

Persoonlijke verzuimbegeleiding

Met onze verzuimverzekering heeft u recht op een persoonlijke VerzuimCoach: een sparringpartner voor vragen over preventie en re-integratie. Uw VerzuimCoach regelt bijvoorbeeld kosteloze juridische bijstand bij geschillen over de loondoorbetalingsplicht. Ook controleert uw coach de kwaliteit van de arbodienstverlening. 

Veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

Meer veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

Lees meer over deze speciaal voor het MKB ontwikkelde verzuimverzekering.

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

  icon

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024