Arbeidsongeschiktheid

Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u in een klap minder of geen inkomen. Bekijk hier uw risico’s op arbeidsongeschiktheid en hoe u deze kunt beperken of verzekeren. 

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Zeeuwse beschermt u zich tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bespreek met een adviseur

 

 

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ondernemers-AOV

De arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Zeeuwse beschermt u tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Bekijk deze verzekering

Belangrijkste risico's

Langdurige ziekte

Iedereen kan ziek worden. Als u voor langere tijd uit de roulatie bent valt uw inkomen (gedeeltelijk) weg. Heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over. 

Ongeval

Ook hier geldt: net als iedereen kunt u een ongeval krijgen waardoor u (voor langere tijd) niet meer kan werken. En ook dan geldt: heeft u geen spaargeld? Dan blijft soms alleen de bijstand over.

Handige tips

  • Laat uw gezondheid checken met de Persoonlijke Gezondheidscheck: een gratis dienst die wij aanbieden als onderdeel van de Ondernemers-AOV.
  • Zorg voor een financiële buffer. Hiermee kunt u kortere of langere periodes van arbeidsongeschiktheid overbruggen. En wat u zelf kunt dragen, hoeft u niet te verzekeren.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Bespreek met een adviseur

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Arbeidsongeschikt als ondernemer

Wist u dat u tussen de 35 en 65 jaar:
  • 50% kans heeft op arbeidsongeschiktheid van meer dan 90 dagen;
  • en 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar (bron: Adfiz)?

Het risico op arbeidsongeschiktheid is dus groter dan u misschien denkt. Een financieel vangnet komt dan goed van pas.

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Arbeidsongeschiktheid kan ook u overkomen

Een meerderheid van de ondernemers verzekert zich niet tegen arbeidsongeschiktheid. Met name zzp’ers vinden een arbeidsongeschiktheidsverzekering veel te duur: tachtig procent van de zzp’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (Bron: CBS ). Toch loopt iedere ondernemer tussen de 35 en 65 jaar vijftig procent kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen. Bekijk hiernaast de drie grootste risico’s rondom arbeidsongeschiktheid. Vind ook tips om inkomstenverlies op te vangen op de korte én lange termijn.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Hoe financieer ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV indicator

AOV indicator

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Inkomensindicator

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024