Zekerheid voor uzelf

U kunt niet zonder uw bedrijf. Maar uw bedrijf kan ook niet zonder u. Overkomt u iets en kunt u tijdelijk of helemaal niet meer werken? Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval? Dan zijn de gevolgen groot. Zowel organisatorisch als financieel. Ons advies: verdiep u in de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor uzelf en uw bedrijf. En maak een plan. Denk daarbij ook na over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Waarom is arbeidsongeschiktheid een belangrijk thema voor u?

Omdat arbeidsongeschiktheid grote financiële gevolgen heeft als u zelfstandige bent. Voor uzelf, uw onderneming en uw gezin. Uw inkomsten lopen terug of vervallen, maar uw uitgaven lopen door. Zowel privé als zakelijk. Ook al gaat het goed met uw bedrijf en bent u nu gezond, het kan altijd anders gaan. Langdurige ziekte of een ongeluk met blijvende gevolgen: het overkomt meer mensen dan u denkt. Daarom is het goed als u stilstaat bij het risico dat u loopt. En de mogelijke gevolgen van arbeidsongeschiktheid bespreekt met uw verzekeringsadviseur.

Wat is uw kans op arbeidsongeschiktheid?

Wat is uw kans op arbeidsongeschiktheid?

Een financiële buffer of een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is belangrijk. U heeft als ondernemer tussen de 35 en 65 jaar namelijk:

  • 50% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 90 dagen en
  • 14% kans op arbeidsongeschiktheid langer dan 5 jaar.

U ziet het: het risico op arbeidsongeschiktheid is wellicht groter dan u denkt.

plaatjes_uitleg-DZ-huis

Handige tips

  • Investeer in uw gezondheid en laat die regelmatig checken. Heeft u een Ondernemers-AOV bij De Zeeuwse? Dan doet u dat jaarlijks gratis met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Deze  online vragenlijst geeft u een goed inzicht in uw gezondheidssituatie. En u krijgt persoonlijk advies over de uitkomsten.
  • Zorg ervoor dat u eigen geld heeft, bijvoorbeeld spaargeld. Daarmee overbrugt u zelf een periode van arbeidsongeschiktheid. En het bespaart u verzekeringspremie als u een risico zelf draagt.
  • Vraag advies aan uw verzekeringsadviseur. Maak samen een inventarisatie van uw financiële situatie en de risico’s die u loopt op arbeidsongeschiktheid. En bepaal welke verzekeringsoplossing daarbij past.

Belangrijkste risico's

Langdurige ziekte 

Een ziekte die maanden of jaren duurt of misschien nooit meer overgaat. Dat is wel even wat anders dan een griepje. Langdurige ziekte die ervoor zorgt dat u niet meer of niet volledig kunt werken. En als zelfstanding ondernemer draait u zelf voor uw inkomensverlies op. Heeft u geen spaargeld of andere financiële middelen waarmee u de periode van langdurig ziekzijn opvangt? In het ergste geval komt u in de bijstand terecht.

Ongeval

Na een ongeval kunt u mogelijk een tijdje niet meer werken als u gewond raakt. Of de gevolgen zijn blijvend waardoor u gedeeltelijk of geheel invalide wordt. En daarmee wellicht ook uw beroep gedeeltelijk of helemaal niet meer kunt uitvoeren. Ook in dat geval lopen de kosten van uw arbeidsongeschiktheid hoog op als u zelf geen geld achter de hand heeft.
Bespreek met een adviseur

Oplossing voor arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering die past bij uw financiële situatie en wensen. Daarmee verzekert u uw inkomen als u tijdelijk of helemaal niet meer kunt werken in uw onderneming.

Ondernemers-AOV

De Ondernemers-AOV is uw oplossing op maat. Hiermee stelt u uw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid veilig.

Hoe financieer ik mijn AOV?

Met de online tool ‘Hoe financier ik mijn AOV?’ berekent u eenvoudig met welk bedrag u uw bruto uurtarief maximaal moet ophogen voor het financieren van uw AOV.

AOV indicator

AOV indicator

Wat is mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Bereken met de inkomensindicator uw inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. Via negen vragen helpen wij u binnen enkele minuten bij het maken van een bewuste keuze: het risico zelf dragen of u verzekeren.

Inkomensindicator

Inkomensindicator

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur