Aansprakelijkheidsverzekering

Waarom de Aansprakelijkheidsverzekering?

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren is er voor als u onbedoeld schade of letsel bij iemand anders veroorzaakt en daar volgens de wet aansprakelijk voor bent. Een schadeclaim kan hoog oplopen. Zeker bij ernstig letsel. De Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar ons advies: sluit hem altijd af en voorkom daarmee dat u zelf voor de schadevergoeding opdraait.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Wereldwijde dekking
 • particulier-vinkje
  Keuze uit een basis- of plusdekking

Wat is de Aansprakelijkheidsverzekering?

De Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die u aan iemand anders toebrengt. Per ongeluk. En waarvoor u volgens de wet aansprakelijk bent. Ook uw gezinsleden en huisdieren zijn verzekerd. Met een Aansprakelijkheidsverzekering voorkomt u dat u de (letsel)schade van de ander zelf moet betalen. En helpt u iemand anders onbetaald bij bijvoorbeeld verhuizen of klussen en veroorzaakt u schade? Ook dat is verzekerd.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

De schadevergoeding van de tegenpartij is verzekerd. Bent u volgens de wet aansprakelijk? Dan moet u de schadevergoeding betalen. U bent aansprakelijk wanneer u onrechtmatig handelt en schuldig bent. Dat staat in de wet. Stelt iemand u aansprakelijk? Dan beoordelen wij of dat terecht is. U bent bijvoorbeeld aansprakelijk als:

 • u fietst en iemand anders geen voorrang geeft;
 • uw kind de auto van de buren beschadigt;
 • uw hond een andere hond of voorbijganger bijt.

De basis Aansprakelijkheidsverzekering biedt een ruime dekking. Want schade kan op heel veel manieren ontstaan en hoge kosten veroorzaken, zoals in geval van ernstig letsel. Dit is gedekt onder de basisverzekering. Als u toch een ruimere dekking wilt, kiest u voor de plusdekking. Deze extra dekking kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer u kinderen heeft. In de Aanvullende Voorwaarden Aansprakelijkheid Particulier leest u meer over wat wel en niet gedekt is.

Meeverzekerd is:

 • Vriendendienst (onbetaalde hulp aan vrienden of familie) tot € 15.000,-. Ook zonder aansprakelijkheid.
 • Schade die ontstaat tijdens een bijbaantje of vakantiewerk van uw kinderen.
 • Logeren/Oppassen en Sport en Spel (onder de plusdekking). 
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Ondanks de ruime dekking vergoeden wij niet alles. Opzettelijk toegebrachte schade is niet verzekerd. Schade die ontstaat tijdens bedrijfsmatige activiteiten ook niet.  In de Aanvullende Voorwaarden Aansprakelijkheid Particulier leest u meer over wat wel en niet gedekt is.
Wat kost het?

Wat kost het?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De premie hangt onder meer af van uw gezinssamenstelling en het verzekerd bedrag. Combineert u meerdere verzekeringen in het Privé Pakket Online? Dan is uw premie extra scherp want uw korting kan oplopen tot 10%. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.
Waar bent u verzekerd?

Waar bent u verzekerd?

Simpel: wereldwijd. Maar verhuist u uit Nederland? Dan bent u vanaf 30 dagen na uw vertrek uit Nederland niet meer verzekerd. Gaat uw kind voor studie of een daarbij horende stage naar het buitenland? Dan is er na vertrek nog maximaal 1 jaar dekking. 

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden Prive Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Aansprakelijkheid Particulier

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024