Doorlopende Reisverzekering

Waarom de Doorlopende Reisverzekering?

Een Doorlopende Reisverzekering is gemakkelijk en voordelig wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Goedkoper dan telkens een losse verzekering afsluiten. En makkelijk omdat u er niet steeds aan hoeft te denken. Ons advies: sluit altijd een reisverzekering af. Er kan op vakantie altijd iets gebeuren waardoor u voor hoge kosten komt te staan. Kosten die meestal nergens anders gedekt zijn. Bij de Kortlopende Reisverzekering betaalt u premie per dag. Uw adviseur rekent graag voor u uit welke Reisverzekering voor u voordeliger is.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Geldig voor hele gezin
 • particulier-vinkje
  Ook bij verblijf in Nederland
 • particulier-vinkje
  Keuze tussen Europa- of Werelddekking
 • particulier-vinkje
  Inclusief rechtsbijstand

Wat is de Doorlopende Reisverzekering?

Met de Doorlopende Reisverzekering bent u het hele jaar door goed verzekerd. Voor al uw vakantiereizen. En met uw hele gezin. Dat scheelt stress in de voorbereiding. De Doorlopende Reisverzekering geldt ook als u alleen maar een overnachting in Nederland boekt. 
U bent altijd verzekerd voor:

 • medische en buitengewone kosten;
 • ongevallen;
 • rechtsbijstand en automobilistenhulp. 

Extra opties: 

 • bagage;
 • annuleringskosten;
 • werelddekking. 

Uw adviseur bespreekt graag de mogelijkheden en kosten met u. Zo sluit u de verzekering af die bij uw wensen en situatie past.

 

 

 
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U bent altijd verzekerd voor:

Buitengewone kosten

Krijgt u te maken met pech, ziekte, een ongeval of bijvoorbeeld een sterfgeval? De kosten die u maakt als gevolg hiervan zijn verzekerd. Bijvoorbeeld:

 • vervoer van een overledene naar Nederland; 
 • terugkeer onder medische begeleiding naar Nederland bij ernstige ziekte of letsel;
 • opsporing van een vermist persoon. Uzelf of een meeverzekerd gezinslid.

In de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis leest u wat verzekerd is en op welke vergoeding u recht heeft. 

 
Medische kosten
Natuurlijk heeft u de verplichte Nederlandse zorgverzekering. Maar heeft u tijdens uw vakantie in het buitenland medische hulp nodig? En vergoedt uw zorgverzekeraar de onvoorziene en medisch noodzakelijke kosten niet of niet volledig? Dan doen wij dat. Zonder zorgverzekering in Nederland geldt de dekking voor medische kosten helaas niet.
Ongevallen

De ongevallendekking is er voor als u op vakantie een ongeval krijgt. En daardoor blijvend invalide raakt of overlijdt. De ongevallendekking bepaalt welke uitkering u of een nabestaande ontvangt.

 • U of een meeverzekerd gezinslid overlijdt. De uitkering is € 25.000,-.
 • Overlijden na een motor- of scooterongeval. De uitkering is € 3.500,-.
 • Blijvende invaliditeit na een ongeval. De maximale uitkering is € 75.000,- bij volledige invaliditeit*.
 • Blijvende invaliditeit na een motor- of scooterongeval. De maximale uitkering is € 3.500,- bij volledige invaliditeit.*

* Bij gedeeltelijke invaliditeit ontvangt u een deel van het maximale bedrag.

Voor wintersporters of een avontuurlijke sporters is er een aanvullende dekking. Wintersport en avontuurlijke sporten zijn namelijk niet standaard meeverzekerd.

 
Rechtsbijstand

Heeft u in het buitenland juridische hulp of een advocaat nodig? Dat kan bijvoorbeeld als: 

 • iemand anders schade aan u toebracht en u die schade wilt verhalen; 
 • u strafrechtelijk wordt vervolgd zonder dat u opzettelijk of crimineel handelde;
 • u een geschil heeft met de reisorganisatie waar u uw vakantie boekte.

In Europa is de kostprijs van rechtsbijstand verzekerd. Buiten Europa maximaal € 5.000,-. Uw  financieel belang moet wel minimaal € 250,- zijn. Voor kleinere bedragen geldt de dekking niet.

 
Automobilistenhulp
Schade of pech met uw auto? Of valt de bestuurder uit? Dan helpen wij u. De kosten voor deze hulp zijn verzekerd. De landen waar Automobilistenhulp geldt vindt u in de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis. Of informeer bij uw adviseur

Pech onderweg? Onze alarmcentrale stuurt een pechdienst naar u toe voor een mogelijke noodreparatie. De verzekering vergoedt maximaal € 125,- per gebeurtenis voor arbeidsloon. Inclusief de eventuele kosten van een lidmaatschap van een plaatselijke wegenwacht. Vervanging van onderdelen en dergelijke blijft voor uw eigen rekening.

Is reparatie langs de weg niet mogelijk? Dan laat onze alarmcentrale u wegslepen naar de dichtstbijzijnde garage.  De verzekering vergoedt hiervoor maximaal € 125,-. Kan uw voertuig niet op korte termijn gerepareerd worden? En is de dagwaarde hoger dan de vervoerskosten van uw voertuig naar Nederland? Onze alarmcentrale bepaalt of zij uw voertuig naar Nederland laat brengen en regelt dit voor u.

Gebeurt er iets met de bestuurder? Ook dan zorgt onze alarmcentrale ervoor dat uw voertuig wordt teruggebracht naar Nederland. 
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Annuleringskosten
Heeft u uw vakantie al geboekt en betaald? En kan deze toch niet doorgaan? Bijvoorbeeld vanwege ziekte, overlijden of onverwacht ontslag? Dan bent u uw geld kwijt als u geen annuleringsverzekering heeft. Dubbel vervelend!

Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af. Dan krijgt u bij een verzekerde gebeurtenis (een deel van) uw kosten vergoed. U kiest het verzekerd bedrag: € 1.000,-, € 1.500,- of € 2.500,- per persoon. Lees in de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis bij welke gebeurtenissen u recht heeft op de Annuleringskosten vergoeding. De verzekering geldt namelijk ook bij vertraging, voortijdige terugkeer en verblijf in het ziekenhuis.
Bagage
Verzeker uw bagage tegen bijvoorbeeld diefstal, vermissing of beschadiging. Zonder eigen risico en voor maximaal € 3000,- per persoon. 

Voor sommige voorwerpen kan een maximumvergoeding gelden. Bijvoorbeeld voor (zonne)brillen, fietsen en sieraden. Raadpleeg hiervoor de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis.

Brengt u per ongeluk schade toe aan uw vakantieverblijf? Dat is gedekt tot maximaal € 350,-. 

In de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis vindt u een uitgebreide toelichting op het onderdeel Bagage. Of vraag advies aan uw adviseur.
Wintersport en/of Avontuurlijke sporten

Met deze dekking verzekert u tijdens wintersport en/of avontuurlijke sporten:

 • de medische en buitengewone kosten die u maakt na een onverwachte gebeurtenis;
 • een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval als u ook de Ongevallendekking heeft.

Raakt uw (gehuurde) sportuitrusting beschadigd, verloren of wordt die gestolen? Dat is verzekerd tot maximaal € 900,-. Kunt u uw eigen sportuitrusting hierdoor niet meer gebruiken en moet u die huren? Dat vergoeden we tot maximaal € 150,-.

Wordt u ziek of krijgt u een ongeval? En kunt u uw vooruitbetaalde lessen, skipas en gehuurde uitrusting niet gebruiken? Dan vergoeden wij maximaal € 2000,-. Berekend naar verhouding over de periode dat u ze niet gebruikt. 

Let op: een gevaarlijke sporten kunt u niet verzekeren. Denk aan bijvoorbeeld bungeejumpen, onbegeleid off-piste skiën en diepzeeduiken. In de definitielijst achterin de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis vindt u alle sporten die vallen onder Wintersport en/of Avontuurlijke sporten. Voor langlaufen en schaatsen hoeft u de aanvullende dekking niet af te sluiten. 

 
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Er zijn situaties waarin de Doorlopende Reisverzekering niet uitkeert. Bent u zelf niet zorgvuldig geweest met uw bagage? En claimt u toch diefstal of verlies? Dan vergoeden wij dat niet. 

Gebruikte u alcohol of drugs? Of ontstond uw schade door deelname aan een vechtpartij? Ook dat is niet gedekt.

De Doorlopende Reisverzekering is bedoeld voor vakantiereizen. Schade ontstaan tijdens een zakelijke reis vergoeden wij niet. 

In de Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis leest u welke situaties wel en niet verzekerd zijn. Ook uw adviseur geeft u graag een toelichting.
Wat kost het?

Wat kost het?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De premie hangt af van het pakket dat u kiest en uw gezinssamenstelling. Combineert u meerdere verzekeringen in het Privé Pakket Online? Dan is uw premie extra scherp want uw korting kan oplopen tot 10%. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.

Alle premies uit onderstaand overzicht zijn exclusief 21% assurantiebelasting.
Basisverzekering

(Met de onderdelen: Buiten-
gewone kosten, Medische kosten,
Ongevallen, Rechtsbijstand en
Automobilistenhulp)
Europa   Wereld
  Alleenstaande   € 29,- € 47,- 
  Gezin zonder kinderen   € 44,- € 70,-
 Gezin/alleenstaande met kinderen   € 50,- € 82,- 
 
 Bagage Europa Wereld
Alleenstaande    € 21,- € 28,- 
Gezin zonder kinderen   € 26,- € 35,- 
Gezin/alleenstaande met kinderen   € 40,- € 53,- 
 

Annulering


€ 1.000,- per
persoon, max.
€ 3.500,- per
reis voor alle 
verzekerden
samen
€ 1.500,- per
persoon, max.
€ 5.250,- per
reis voor alle
verzekerden
samen
 
€ 2.500,- per
persoon, max.
€ 8.750,- per
reis voor alle
verzekerden
samen
 
 Alleenstaande   € 32,50 € 48,75  € 81,25 
Gezin zonder kinderen  € 55,00  € 82,50  € 137,50
Gezin/
alleenstaande
met kinderen
 
  € 72,50 € 108,75    € 181,25

Sporten   Wintersport Avontuurlijke sporten
Alleenstaande € 12,50    € 10,00
Gezin zonder kinderen € 25,00   € 15,00
Gezin/ alleenstaande met
kinderen
€ 30,-     € 20,- 

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden Privé Pakket Online 
Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.
 

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur