Huwelijksdagverzekering

Waarom de Huwelijksdagverzekering?

Met de Huwelijksdagverzekering vangt u financiële tegenvallers bij de annulering van uw huwelijksfeest op. Bij een huwelijk, geregistreerd partnerschap of huwelijksjubileum zijn veel mensen betrokken. En er is een trouw-of feestlocatie, misschien een band en een cateraar. Als een huwelijksfeest niet doorgaat, is de teleurstelling groot. En met zoveel betrokkenen is de kans dat er wat gebeurt zeker aanwezig. Het is dubbel vervelend als u al kosten gemaakt heeft die u bij annulering niet terugkrijgt. Bijvoorbeeld bij ernstige ziekte van uzelf, uw partner, een direct familielid of getuige. Of omdat de feestlocatie onbruikbaar is. Sluit u een Huwelijksdagverzekering af? Uw teleurstelling kunnen wij niet verzekeren, de kosten wel.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uitgebreide dekking
 • particulier-vinkje
  Uw uitgaven verzekerd bij onverwachte annulering
 • particulier-vinkje
  Dekking voor kleding en cadeaus als het wél doorgaat

Wat is de Huwelijksdagverzekering?

Een verzekering voor uitgaven die u niet terugkrijgt als uw huwelijksfeest niet of maar gedeeltelijk doorgaat door een onverwachte gebeurtenis. Ook vroegtijdige beëindiging en uitstel als gevolg van zo’n onverwachte gebeurtenis zijn verzekerd. Denk bij onverwachte gebeurtenissen aan ernstige ziekte of overlijden. Maar ook aan faillissement van betrokken bedrijven of extreme weersomstandigheden.

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd bij de Huwelijksdagverzekering?

Het kan zijn dat je huwelijk niet kan doorgaan of moet worden uitgesteld, omdat jij, je partner of bijvoorbeeld een familielid zeer ernstig ziek wordt, een zeer ernstig ongeluk krijgt of zelfs overlijdt. Of bijvoorbeeld omdat er iets met de trouwlocatie gebeurt waardoor die ongeschikt wordt om het huwelijk te vieren of de cateraar onvoorzien failliet gaat. De Huwelijksdagverzekering dekt dan bijvoorbeeld de kosten van: 

 • (gehuurde) bruidskleding van jezelf, partner en bruidskinderen;
 • gehuurd trouwvervoer;
 • de gehuurde trouwlocatie en catering;
 • de ingehuurde foto-/videograaf;
 • en ook andere naar redelijkheid gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor het opnieuw drukken van kaarten.


Ook als het huwelijk wel gewoon doorgaat, heb je wat aan de Huwelijksdagverzekering. Want ook schade aan (gehuurde) bruidskleding en huwelijkscadeaus is verzekerd tot maximaal € 2.500,- als voldaan is aan de voorwaarden. 

Overigens geldt de verzekering ook als iemand van het Koninklijk Huis overlijdt binnen vijf dagen voor je huwelijk, of wanneer door extreme weersomstandigheden het openbaar vervoer in Nederland geheel of bijna geheel stilgelegd wordt. En er is ook dekking wanneer er een epidemie uitbreekt waardoor je huwelijk moet worden afgebroken, uitgesteld of afgelast, maar dan is de dekking wel beperkt.  

Lees voor de exacte dekkingen de voorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd bij de Huwelijksdagverzekering?

Er zijn situaties waarin de Huwelijksdagverzekering niet uitkeert. Bijvoorbeeld bij:

 • ernstige ziekte van u of één van uw familieleden, en u of de betreffende persoon hiervan al wist toen u de verzekering afsloot. Dit geldt ook als deze persoon als gevolg hiervan overlijdt.
 • zwangerschap of bevalling van een familielid. Complicaties bij de zwangerschap van de bruid zijn wel verzekerd. 

In de Aanvullende Voorwaarden Huwelijksdagverzekering leest u precies wat wel en niet verzekerd is. Uiteraard geeft uw adviseur u ook graag een toelichting.

Wat kost het?

Wat kost de Huwelijksdagverzekering?

De premie is maar een klein percentage van de totale kosten van je bruiloft.

Bereken je premie:

verzekerd bedrag/100 + € 35
(excl. 21% assurantiebelasting)

Je bepaalt zelf het verzekerde bedrag. Meestal is dat gelijk aan het totaalbedrag van je bruiloft.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Huwelijksdagverzekering

Verzekeringskaart Huwelijksdagverzekering

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024