Rechtsbijstandverzekering voor particulieren (Restitutie)

U kunt in allerlei situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsconflicten, huurgeschillen, verkeersongevallen en koopovereenkomsten die niet worden nagekomen. Een advocaat rekent al gauw € 225,- per uur. De Zeeuwse biedt u een betaalbare oplossing.

Belangrijkste voordelen

 • Zeer complete verzekering
 • Rechtshulp van het onafhankelijke BrandMR
 • Ruime vergoeding bij inschakeling externe rechtshulpverlener bij procederen

Wat is de Rechtsbijstandverzekering Particulier Restitutie?

Met de Rechtsbijstandverzekering Particulier Restitutie is uw hele gezin verzekerd van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De rechtsbijstand wordt verleend door Brandmeester Advocaten en Juristen (BrandMR). BrandMR behandelt uw zaak in principe zelf. Zo nodig worden derden ingeschakeld. Wanneer uw zaak tot een procedure leidt, kunt u ervoor kiezen om een externe juridische rechtshulpverlener in te schakelen. Hiervoor wordt maximaal € 10.000,- vergoed. Als u zich laat bijstaan door een advocaat van BrandMR zijn al uw kosten verzekerd.

Deze verzekering is opgebouwd uit een basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Hierdoor kunt u zelf kiezen waarvoor u verzekerd wilt zijn.

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U krijgt geen vergoeding in geld maar concrete hulp van BrandMR. U kunt ook juridisch advies vragen als er nog geen conflict is. Met de basisdekking bent u verzekerd voor conflicten over:
 • consumenten- en onderwijszaken. Hieronder vallen onder andere:
  - reisovereenkomsten;
  - overeenkomsten met telecom- of energiebedrijven;
  - koopovereenkomsten, behalve voor onroerende zaken en vervoermiddelen (mee te verzekeren met dekkingen Wonen en Verkeer);
  - overeenkomsten voor aankopen via internet;
  - overeenkomsten over medische behandeling;
  - conflict met een onderwijsinstelling of over studiefinanciering.
 • niet-consumentenzaken: aankopen op handelsplatformen.
 • deeleconomie: geschillen over zaken die privépersonen aan anderen ter beschikking stellen.
 • lidmaatschap van een vrijetijds-, gezelligheids- of sportvereniging.

 

Het conflict moet minimaal om € 250,- gaan. Bij een lager bedrag verleent BrandMR geen rechtsbijstand, maar heeft u wel recht op advies.

U heeft vrije advocaatkeuze in overleg met BrandMR. Voor de kosten van een advocaat van BrandMR  geldt er geen maximum. Voor externe rechtshulpverlening geldt een maximum bedrag van € 10.000,-. Behalve voor een conflict over een reis en het verhalen van personen- en zaakschade buiten Europa. Hiervoor zijn de externe kosten gedekt tot € 5.000,- per gebeurtenis.

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk.

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk. Hiervoor geldt een maximale dekkingssom voor externe kosten van € 10.000,- (incl. btw) per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Soms kunt u geen beroep doen op deze verzekering. Bijvoorbeeld als u de gebeurtenis kon voorzien bij het afsluiten van deze verzekering of als het om een strafzaak gaat. Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de polisvoorwaarden.
Een zaak melden

Een zaak melden

U kunt een zaak aanmelden bij BrandMR. Dat gaat via een online meldingsstraat. Dit kunt u doen op de website van BrandMR.
Wat kost het?

Wat kost het?

Wij bieden u een uitstekende verzekering tegen een prima premie. U profiteert van een extra scherpe premie als u meerdere verzekeringen combineert in het Privé Pakket Online; de korting kan oplopen tot 10%. Uw adviseur maakt graag een offerte voor u.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.