Caravanverzekering

Waarom de Caravanverzekering?

Natuurlijk verzekert u uw caravan. U moet er toch niet aan denken dat deze bijvoorbeeld door brand of diefstal verloren gaat? Met de Caravanverzekering is naast brand en diefstal nog een groot aantal andere schades gedekt. Zo kunt u zorgeloos van uw kampeervakantie genieten.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Geen eigen risico bij brand, storm of diefstal
 • particulier-vinkje
  Ruime standaarddekking, uit te breiden met aanvullende dekkingen
 • particulier-vinkje
  Standaard 3 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling

Wat is de Caravanverzekering?

Of u nou een vouwwagen, sta- of toercaravan heeft, de Caravanverzekering biedt u belangrijke zekerheid. Want u moet er natuurlijk niet aan denken dat uw caravan geheel of gedeeltelijk verloren gaat, bijvoorbeeld door brand of diefstal. Uw Caravanverzekering biedt standaard een ruime dekking. Voor nóg meer zekerheid kunt u die uitbreiden met aanvullende dekkingen (zie hiernaast onder ‘Wat is verzekerd?’).

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd op de caravanverzekering?

Caravan Standaard dekking

De belangrijkste verzekerde risico’s/kenmerken:

 • Aansprakelijkheid.
 • Brand/diefstal.
 • Storm.
 • Aanrijding.
 • Schade door eigen gebrek.
 • Na schade: recht op huur vervangend vakantieverblijf, maximaal € 125,- per dag, maximaal € 1.250,- per gebeurtenis.
 • Na schade: kosten van bewaking en vervoer, berging en opruiming.
 •  Bent u de eerste eigenaar en is uw caravan nieuw? Dan is uw caravan gedurende 36 maanden na aankoop verzekerd op basis van de nieuwwaarde als er wordt voldaan aan de voorwaarden (zie artikel 2.4 van de Aanvullende Voorwaarden Caravan).
 • Bent u niet de eerste eigenaar dan is uw caravan gedurende 36 maanden na aankoop verzekerd op basis van de aanschafwaarde als wordt voldaan aan de voorwaarden (zie artikel 2.5 van de Aanvullende Voorwaarden Caravan).
 • Na het derde jaar krijgt u bij totaalverlies de schade vergoed op basis van de dagwaarde. Dat geldt ook als niet wordt voldaan aan de bovenstaande voorwaarden voor de nieuwwaarde-en aanschafwaarderegeling.
 • De verzekering kan worden afgesloten voor caravans van maximaal 15 jaar oud.

Eigen risico
Voor cascoschade (dus aan de caravan) geldt een eigen risico van € 150,-. Er geldt een eigen risico van € 75,- als het alleen gaat om ruitschade en/of schade door scherven van ruiten. Het standaard eigen risico is € 500,- per gebeurtenis bij verhuur van een stacaravan.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd op de Caravanverzekering?

Er zijn situaties waarin de Caravanverzekering niet uitkeert. Bijvoorbeeld:
 • bij opzettelijk toegebrachte schade en bij schade door molest (oorlog, opstanden), atoomkernreacties;
 • die ontstaat als de bestuurder van de trekkende auto geen geldig rijbewijs heeft of als de caravan wordt verhuurd;
 • die ontstaat door overstroming en hoge waterstand in Nederland, België en Luxemburg of slecht onderhoud of onvoldoende zorg.

In de Aanvullende Voorwaarden Caravanverzekering leest u welke situaties wel en niet verzekerd zijn. Ook uw adviseur geeft u graag een toelichting.
Wat kost het?

Wat kost het de Caravenverzekering?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. Combineert u meerdere verzekeringen in het Privé Pakket Online? Dan is uw premie extra scherp! Uw korting kan oplopen tot 10%. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.
Wat zijn de voorwaarden?

Aanvullende dekkingen

Uw Caravanverzekering biedt standaard ruime dekking. Wilt nog meer zekerheid? Dat kan! U kunt namelijk sommige verzekerde bedragen verhogen. Ook kunt u uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Persoonlijk verzekeringsadvies?

Kies voor het gemak van een verzekeringsadviseur. Een adviseur van De Zeeuwse is altijd dichtbij. En weet precies welke verzekeringsoplossingen bij u passen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024