Rechtsbijstandverzekering

Waarom de Rechtsbijstandverzekering Natura?

U kunt in allerlei situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsconflicten, huurgeschillen, verkeersongevallen en koopovereenkomsten die niet worden nagekomen. Een advocaat rekent al gauw € 225,- per uur. De Zeeuwse biedt u een betaalbare oplossing.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Rechtshulp van het onafhankelijke BrandMR 
 • particulier-vinkje
  Zeer complete verzekering

Wat is de Rechtsbijstandverzekering?

Met de Rechtsbijstandverzekering Particulier Natura is uw hele gezin verzekerd van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De rechtsbijstand wordt verleend door Brandmeester Advocaten en Juristen (BrandMR). BrandMR behandelt uw zaak altijd zelf. Mocht uw zaak tot een procedure leiden, ook dan wordt uw zaak door BrandMR behandeld. Deze kosten worden allemaal vergoed. Als u toch een eigen advocaat wenst voor een procedure, dan geldt een eigen bijdrage van € 50,- per uur en wordt er maximaal € 10.000,- vergoed.

Behalve voor een conflict over een reis en het verhalen van personen- en zaakschade buiten Europa. Hiervoor zijn de externe kosten gedekt tot € 5.000,- per gebeurtenis.

Deze verzekering is opgebouwd uit een basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Hierdoor kunt u zelf kiezen waarvoor u verzekerd wilt zijn.

 

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U krijgt concrete hulp van BrandMR en geen vergoeding in geld. U kunt ook juridisch advies vragen als er nog geen conflict is. Met de basisdekking bent u verzekerd voor conflicten over:

 • consumenten- en onderwijszaken. Hieronder vallen onder andere:
 • reisovereenkomsten;
 • overeenkomsten met telecom- of energiebedrijven;
 • koopovereenkomsten, behalve voor onroerende zaken en vervoermiddelen (mee te verzekeren met dekkingen Wonen en Verkeer);
 • overeenkomsten voor aankopen via internet;
 • overeenkomsten over medische behandeling;
 • conflict met een onderwijsinstelling of over studiefinanciering.
 • niet-consumentenzaken: aankopen op handelsplatformen.
 • deeleconomie: geschillen over zaken die privépersonen aan anderen ter beschikking stellen.
 • lidmaatschap van een vrijetijds-, gezelligheids- of sportvereniging.

U kunt uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor de volgende dekkingen geldt een maximale dekkingssom voor externe kosten van € 10.000,- (incl. btw) per gebeurtenis.

 • Inkomen en arbeid
 • Wonen
 • Verkeer
 • Belasting en vermogen
 • Personen-, familie- en erfrecht

Het conflict moet minimaal om € 250,- gaan. Bij een lager bedrag verleent BrandMR geen rechtsbijstand, maar heeft u wel recht op advies.

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Soms kunt u geen beroep doen op deze verzekering. Bijvoorbeeld als u de gebeurtenis kon voorzien bij het afsluiten van deze verzekering of als het om een strafzaak gaat. Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de polisvoorwaarden.

Wat kost het?

Wat kost het?

Wij bieden u een uitstekende verzekering tegen een prima premie. U profiteert van een extra scherpe premie als u meerdere verzekeringen combineert in het Privé Pakket Online; de korting kan oplopen tot 10%. Uw adviseur maakt graag een offerte voor u.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.

Algemene Voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Natura


Een zaak melden

Een zaak melden

U kunt een zaak aanmelden bij BrandMR. Dat gaat via een online meldingsstraat. Dit kunt u doen op de website van BrandMR.

Rechtsbijstand Restitutie

Rechtsbijstand-Restitutie

De Zeeuwse heeft ook nog een andere variant op de rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering vergoedt de externe kosten voor een juridische rechtshulpverlener (Vrije Advocaat Keuze) op een andere manier, hierdoor betaalt u dan ook een hogere premie. Bij deze verzekering is het ook mogelijk om mediation bij echtscheiding mee te verzekeren. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dit dan hier.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024