Rechtsbijstandverzekering

Waarom de Rechtsbijstandverzekering?

De Rechtsbijstandverzekering Particulier verzekert u en uw gezin van rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De deskundige juridisch medewerkers van SRK Rechtsbijstand helpen u bij juridische problemen. Als dat nodig is, schakelt SRK ook anderen in. Bijvoorbeeld een advocaat die u kiest. SRK staat voor Schaderegelingskantoor voor rechtsbijstandverzekering. Wij mogen de rechtsbijstand niet zelf uitvoeren. Dat doet SRK voor ons. SRK is onafhankelijk en biedt u professionele rechtshulp.  

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Rechtshulp van het onafhankelijke SRK
 • particulier-vinkje
  Zeer complete verzekering

Wat is de Rechtsbijstandverzekering?

De Rechtsbijstandverzekering Particulier verzekert u en uw gezin van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De deskundige juridisch medewerkers van SRK Rechtsbijstand helpen u bij juridische problemen. Als dat nodig is, schakelt SRK ook anderen in. Bijvoorbeeld een advocaat die u kiest. SRK staat voor Schaderegelingskantoor voor rechtsbijstandverzekering. Wij mogen de rechtsbijstand niet zelf uitvoeren. Dat doet SRK voor ons. SRK is onafhankelijk en biedt u professionele rechtshulp.  
De Rechtsbijstandverzekering bestaat uit een basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Zo stelt u het pakket samen dat bij u en uw gezinssituatie past. Uiteraard helpt uw adviseur u graag  bij het samenstellen van uw pakket.

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

Met de Rechtsbijstandverzekering krijgt u hulp van SRK. Is er nog geen conflict? Dan kunt u ook juridisch advies vragen.

Basisdekking Rechtsbijstandverzekering:

Onder de basisdekking vallen conflicten over:

 • consumenten- en onderwijszaken. Zoals:
  - overeenkomsten met reisaanbieders;
  - overeenkomsten met telecom- of energiebedrijven;
  - koopovereenkomsten, behalve voor onroerende zaken en vervoermiddelen;
  - overeenkomsten voor internetaankopen;
  - overeenkomsten over medische behandeling;
  - conflict met een onderwijsinstelling of over studiefinanciering.
 • lidmaatschap van een vrijetijds-, gezelligheids- of sportvereniging.

U kunt uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor de volgende dekkingen geldt een maximale dekkingssom voor externe kosten van € 50.000,- (incl. btw) per gebeurtenis.

 • Inkomen en arbeid
 • Wonen
 • Verkeer
 • Belasting en vermogen
 • Personen-, familie- en erfrecht

Minimaal financieel belang

Het financieel belang van uw conflict moet minimaal om € 175,- zijn. Is dit bedrag lager? Dan verleent SRK geen rechtsbijstand maar heeft u wel recht op advies. Als u kiest voor een minimaal financieel belang van € 1.000,-  is uw premie lager.

In overleg met SRK heeft u vrije advocaatkeuze. Maakt u gebruik van een advocaat van SRK? Dan geldt er geen kostenmaximum. Voor een conflict over een reis en het verhalen van personen- en zaakschade buiten Europa is er een kostenmaximum. De externe kosten zijn dan gedekt tot € 5.000,- per gebeurtenis. Verder is er op de basisdekking geen maximum verzekerd bedrag voor externe kosten.

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Sommige conflicten zijn niet verzekerd. Bijvoorbeeld als u al weet dat het conflict kan ontstaan als u de verzekering afsluit. Ook rechtsbijstand bij een strafzaak is niet verzekerd.

In de Aanvullende Voorwaarden Rechtsbijstand particulier leest u welke situaties wel en niet verzekerd zijn. Ook uw adviseur geeft u graag een toelichting.

Wat kost het?

Wat kost het?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. Combineert u meerdere verzekeringen in het Privé Pakket Online? Dan is uw premie extra scherp want uw korting kan oplopen tot 10%. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Rechtsbijstand Particulier

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.


Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023