Woonhuisverzekering

Waarom de Woonhuisverzekering?

Uw huis is uw waardevolste bezit. Als daar schade aan ontstaat, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Denk aan bijvoorbeeld een brand, storm of blikseminslag. Voor eigenaren van een koophuis met een hypotheek is een Woonhuisverzekering verplicht. De Woonhuisverzekering van De Zeeuwse dekt de kosten om uw woning na schade te laten herstellen of herbouwen. Ons advies: sluit altijd een Woonhuisverzekering af.

Belangrijkste voordelen

  • particulier-vinkje
    Zeer compleet
  • particulier-vinkje
    Garantie tegen onderverzekering

Wat is de Woonhuisverzekering?

Met de Woonhuisverzekering van De Zeeuwse bent u tegen vrijwel alle van buiten komende schadeoorzaken verzekerd. Zowel voor uw woning, de bijgebouwen en de ruiten.

U heeft garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat u uw schade volledig vergoed krijgt, ongeacht de werkelijke waarde van uw woning.

Naast herstel en herbouw vergoedt de Woonhuisverzekering ook nog andere kosten. Bijvoorbeeld kosten die u maakt om het onmiddellijke risico op een schade te voorkomen of te verminderen. Ook opruimings- en expertisekosten zijn gedekt. Evenals een vergoeding voor als uw woning tijdelijk niet bewoonbaar is.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd bij de Woonhuisverzekering?

Onder meer brand, blikseminslag, storm, ontploffing, neerslag, inbraak, aanrijding, diefstal  vandalisme en glasbreuk. De Woonhuisverzekering geldt ook voor de fundering van uw woning. En voor alle bijgebouwen. Bijvoorbeeld een schuur of garage op uw perceel.

U heeft garantie tegen onderverzekering. En bij de meeste schades geen eigen risico.  Alleen bij stormschade is het eigen risico € 250,- per gebeurtenis.

In de Aanvullende Voorwaarden Woonhuis leest u precies wat wel en niet verzekerd is. Uiteraard geeft uw adviseur u ook graag een toelichting.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd bij de Woonhuisverzekering?

Ondanks de ruime dekking vergoedt uw Woonhuisverzekering sommige schades niet. Bijvoorbeeld:

  • waterschade door overstroming, grondwater of neerslag via openstaande ramen;
  • schade door achterstallig onderhoud, constructiefouten of slijtage;
  • schade door atoomkernreacties of een aardbeving;
  • schade door illegale activiteiten in uw woning, ook al bent u hiervan niet op de hoogte.

In de Aanvullende Voorwaarden Woonhuis leest u precies wat wel en niet verzekerd is. Uiteraard geeft uw adviseur u ook graag een toelichting.


Wat kost het?

Wat kost de Woonhuisverzekering?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. Combineert u meerdere verzekeringen in het Privé Pakket Online? Dan is uw premie extra scherp want uw korting kan oplopen tot 10%. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Woonhuis

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022