Waarom is aansprakelijkheid een belangrijk thema voor u?

Als ondernemer loopt u financiële risico's. Ook in de agrarische sector. Zo kunt u te maken krijgen met hoge schadeclaims. Als gevolg van een ongeval of een fout van uw kant. De Zeeuwse geeft u tips en oplossingen om de gevolgen voor uw bedrijf te beperken.

Aansprakelijkstelling

Aansprakelijkstelling

Veroorzaakt u schade? Anderen kunnen u daarvoor aansprakelijk stellen. Zij verhalen het schadebedrag op u. Dit bedrag kan hoog oplopen en grote gevolgen hebben voor de toekomst van uw bedrijf. Zeker als u hiervoor niets geregeld heeft.

agrarische verzekeringen

Handige tips

  • Zorg voor een veilige werkomgeving. Zo beperkt u de kans op schade en ongelukken voor uw medewerkers en anderen die op het bedrijf komen.
  • Huisvest u seizoenarbeiders? Zorg voor een duidelijke veiligheidsinstructie. Zijn het buitenlandse werknemers? Maak de instructie in hun eigen taal.
  • Heeft u nevenactiviteiten? Bijvoorbeeld een boerderijwinkel, caravanstalling of een mini-camping. Geef ze aan ons door zodat u ook voor die activiteiten bent verzekerd.
  • Weet u welk risico u loopt in uw sector? Een verzekeringsadviseur adviseert u hierin en helpt u bij het maken van de juiste keuzes, passend bij uw bedrijf.

Belangrijkste risico's

Schade door werkzaamheden

U verricht werkzaamheden en daarbij loopt u het risico dat er iets fout gaat. Dat is menselijk. U bent aansprakelijk als u daarbij schade aan anderen toebrengt. In veel gevallen bent u ook aansprakelijk voor de fouten van uw werknemers.

Schade door geleverde producten

U verkoopt gewassen, melk of andere zaken die u heeft geproduceerd of geoogst aan anderen? Dan bent u aansprakelijk als er door uw product schade ontstaat.

Ongeval

Een werknemer die een ongeluk krijgt tijdens zijn werkzaamheden kan u als werkgever aansprakelijk stellen. Ook als u een ongeval veroorzaakt bij derden, kunnen zij de gevolgen op u verhalen.

Oplossingen voor aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade veroorzaken kan iedereen overkomen, ook u en uw medewerkers. Sluit daarom vandaag nog een aansprakelijkheidsverzekering voor agrarische bedrijven af. Zo voorkomt u financiële zorgen als gevolg van hoge schadeclaims.

Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers

U moet er niet aan denken, een verkeersongeval tijdens werktijd. Als werkgever bent u aansprakelijk voor de financiële gevolgen. Denk aan ziekenhuis- en revalidatiekosten. De Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers verzekert uw medewerkers bij een ongeval.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024