Kaasboerderij Schellach in Middelburg

Bedrijfsschadeverzekering

Waarom de Bedrijfsschadeverzekering Agrarisch?

U richt zich het liefst op de dagelijkse bedrijfsvoering van uw agrarische onderneming. Maar wat als er een calamiteit plaatsvindt en uw bedrijf komt langdurig stil te liggen? Bijvoorbeeld door brand- of stormschade? U heeft dan geen omzet meer, maar uw vaste lasten lopen wel door. De Bedrijfsschadeverzekering van De Zeeuwse biedt u financiële zekerheid. Zo kunt u zich weer op de toekomst richten.

De bedrijfsschadeverzekering vergoedt de daling van de brutowinst als gevolg van de vermindering van productie en/of omzet tijdens de uitkeringstermijn. Ook kosten die gemaakt worden om bedrijfsschade te voorkomen of verminderen zijn verzekerd. Dit kunnen bijvoorbeeld de kosten zijn van vervangende bedrijfsruimte of de huur van bedrijfsmiddelen. Reconstructiekosten worden vergoed tot maximaal het bedrag op de polis. 

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Vergoeding van vaste lasten en misgelopen omzet.
 • particulier-vinkje
  Herstel van uw administratie is tot €5.000,- gratis meeverzekerd.
 • particulier-vinkje
  U heeft geen eigen risico.

Een grote bedrijfsschade, het kan ook u overkomen

Schade aan uw bedrijfsgebouw of bedrijfsmiddelen kan zorgen voor omzetverlies en stilstand in de productie. Terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen.De voortzetting van uw bedrijf kan hierdoor in gevaar komen. De top 3 schadeoorzaken die kunnen zorgen voor stagnatie van uw bedrijfsactiviteiten zijn.

Brand

Bij een grote brand kunnen uw bedrijfsgebouwen, machines en voorraden volledig verloren gaan. 

Storm 

Storm kan flinke schade veroorzaken. Schade aan het pand, inventaris en voorraad zijn een bedreiging voor de continuïteit van uw bedrijf.

Blikseminslag

Een blikseminslag kan brand veroorzaken. Maar het kan ook zorgen voor uitval van elektronische apparatuur. En dat kan grote gevolgen hebben.

 

Wat is verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

De Bedrijfsschadeverzekering vergoedt uw vaste lasten en omzetderving, wanneer uw bedrijf stil komt te liggen na schade. Bijvoorbeeld door brand, storm of blikseminslag. Door de schade raken uw bedrijfsgebouw(en), bedrijfsmiddelen en/of voorwaarden beschadigd.

 • Vergoeding van huur van vervangende bedrijfsruimte of huur van machines.
 • Als een belangrijke leverancier na bijvoorbeeld een grote waterschade niet kan leveren, zijn de extra kosten die u moet maken voor een groot deel verzekerd.
 • De kosten voor het herstellen van administratie zijn tot € 5.000,- gratis meeverzekerd. 

U bepaalt zelf uw uitkeringstermijn. U heeft de keuze tussen 52, 78 of 104 weken. De keuze hangt af van hoe lang u denkt nodig te hebben om uw onderneming weer op te bouwen. U ontvangt bij een uitkeringstermijn van 78 of 104 weken een uitkering van maximaal twee maal de brutowinst.
Standaard is er geen eigen risico van toepassing.

In de Aanvullende Voorwaarden Agrarische Bedrijfsschade leest u meer over wat wel en niet gedekt is. Ook uw adviseur informeert u graag.

 

 

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd bij de Bedrijfsschadeverzekering?

Bijvoorbeeld:

 • schade door overstroming;
 • softwareschade;
 • schade door opzet of roekeloosheid;
 • geleidelijke of voorzienbare schade;
 • schade door illegale activiteiten.

In de Aanvullende Voorwaarden Agrarische Bedrijfsschade leest u meer over wat wel en niet gedekt is. Ook uw adviseur informeert u graag.

Wat kost het?

Wat kost de Bedrijfsschadeverzekering?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De premie hangt af van het soort bedrijf dat u heeft en van uw jaaromzet. Ook de uitkeringstermijn die u kiest heeft invloed op uw premie.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Aanvullende voorwaarden Agrarische Bedrijfsschade
Algemene Voorwaarden Compleet Verzekerd Mijn bedrijf Agrarisch

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is. 

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024