Particulieren

Hoe heerlijk is het om je paarden aan huis te hebben, maar dit brengt ook risico's met zich mee. Deze risico's zijn in iedere situatie weer verschillend. U wilt natuurlijk onbezorgd van uw paarden kunnen genieten. Daarom kijken we graag in een persoonlijk gesprek met u waar voor u de risico's liggen, wat u zelf al kunt doen om de risico's te beperken en welke risico's we voor u kunnen verzekeren. De Zeeuwse verzekeringen levert graag maatwerk wat bij u en uw situatie past.

Welke risico's kan ik verzekeren?

Hieronder voorbeelden welke risico's u als particulier tegenaan kunt lopen;

  • U heeft vast een hele verzameling aan harnachement en toebehoren voor uw paard(en). Hoe bewaart u dit? Is dit diefstal gevoelig. Is uw harnachement ook verzekerd bij brand?
  • Hoe zit het met de stal? Is deze ook verzekerd tegen brand? Of misschien heeft u grote voorraden hooi en stro?
  • Stel een kennis loopt bij u door de stal en uw paard trapt of bijt deze persoon. De schade die uw paard aanricht aan andere mensen valt niet standaard onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Terwijl de schade wel enorm kan oplopen bij ernstig letsel.
  • Of u paard breekt los en rent de weg op en veroorzaakt daar een ongeluk. Ook dit valt niet standaard onder uw aansprakelijkheidsverzekering. U kunt begrijpen als er een ongeval is met ernstige afloop, misschien zelfs wel de dood, dan draait u zelf op voor enorme kosten.
  • Het zelfde geldt voor als u op concours bent en uw paard brengt daar schade aan, aan andere paarden, mensen of spullen.

Wilt u alvast meer informatie over de verschillende verzekeringen? We hebben ze voor u op een rijtje gezet.