Arbeidsongeschikt­heids­verzekering ondernemer

Als u arbeidsongeschikt raakt door een ongeluk of ziekte, heeft u in een klap minder of geen inkomen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers (Ondernemers-AOV) van De Zeeuwse beschermt u tegen inkomensverlies. 

 • Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck
 • Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • Altijd duidelijkheid over uw uitkering: u krijgt een overzicht van de uitkeringen die u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt
 • Geen medische verklaring nodig voor de startersvariant

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bespreek met een adviseur

Informatie over Corona: veelgestelde vragen

Als corona arbeidsongeschiktheid veroorzaakt of ertoe leidt dat iemand die al gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, meer arbeidsongeschikt wordt, is er dekking.
Er is echter geen dekking als er geen sprake is van arbeidsongeschiktheid als iemand bijvoorbeeld thuis blijft vanwege vrees voor besmetting of omdat hij preventief in quarantaine moet blijven.

Heeft u als ondernemer zorgen over de huidige bedrijfsvoering? Kunt u met de coronamaatregelen nog verder op de vertrouwde weg? Wat kunt u op dit moment doen als ondernemer met alle corona perikelen?

Ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij de Zeeuwse hebben vanaf nu de mogelijkheid om laagdrempelig te sparren met een coach. Op deze manier kan de ondernemer die twijfelt over de toekomst van zijn bedrijf en daarvan last ondervindt in zijn functioneren een gesprek met een deskundige aanvragen. Dit om samen overzicht te krijgen en alles op een rij te zetten.

De medewerkers van de schadeafdeling AOV doen een korte check bij binnenkomst van de aanvraag. Indien nodig nemen zij contact met u op.

De coaching zelf wordt gedaan door professionele bureaus waar wij al geruime tijd mee samenwerken. De Zeeuwse werkt al jaren lang succesvol samen met deze bureaus in het kader van schadebehandeling bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Wilt u graag gebruik maken van de mogelijkheid om te sparren met een coach? Neem dan contact op met onze medewerkers van team schade AOV op telefoonnummer (0118) 683 305 of stuur een e-mail naar aovschade@dezeeuwse.nl.

Bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Zeeuwse is een keuring niet meer standaard vereist. Maar als de gezondheidsverklaring daar aanleiding toe geeft, kan een (gerichte) keuring nodig zijn. Als er een beroep wordt gedaan op de verzekering is er vaak ook een keuring nodig. Deze keuringen gaan vooralsnog gewoon door. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruikgemaakt van een videoverbinding, zodat reistijd en contact vermeden worden.
Bekijk alle veelgestelde vragen over corona en de arbeidsongeschiktheidsverzekering
In het kort

Wat verzekert onze arbeidsongeschiktheids -verzekering voor ondernemers?

Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen. Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u tegen dit inkomensverlies. Met onze AOV-verzekering weet u waar u aan toe bent: als u deze afsluit krijgt u een overzicht van de uitkeringen die u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt. Ook krijgt u persoonlijke begeleiding bij re-integratie. 

Wel verzekerd

 • Arbeidsongeschiktheidsuitkering
 • Ondersteuning bij re-integratie
 • Preventiediensten (zoals een personal coach) om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

 

Niet verzekerd

 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent
 • Een arbeidsongeschiktheidsuitkering tijdens de periode van uw eigen risico
 • Geen dekking als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk zelf heeft veroorzaakt
 • Geen dekking als u een ongeluk krijgt onder invloed van alcohol of drugs

Voor wie is onze arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De Zeeuwse biedt een mooie oplossing voor ondernemers en zzp'ers in onder andere de volgende sectoren:

 • Zorg (bijv. tandartsenhuisartsen, mondhygiënisten, orthodontisten, dierenartsen)
 • Bouw (bijv. aannemers, bouwkundig adviseurs, ingenieurs, installateurs, loodgieters)
 • ICT (bijv. software ontwerpers, programmeurs en ICT-adviseurs)

Benieuwd of we een oplossing bieden voor uw beroep? Neem contact op met een adviseur

Premievoorbeeld

Wat kost een arbeidsongeschiktheids­verzekering?

Uw premie van uw AOV is onder meer afhankelijk van uw beroep, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen. Hieronder vindt u een premievoorbeeld. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Het is goed om te weten dat dit bedrag aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Huisarts, 40 jaar
Verzekerd bedrag: € 40.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie per maand: € 255,-

Vraag een offerte aan

Schilder (huis), 35 jaar
Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie per maand: € 273,-

Veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nee, een AOV is niet wettelijk verplicht voor ondernemers. Wel wordt de AOV waarschijnlijk verplicht voor zzp’ers. Voor iedere ondernemer is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Want, ook u kan ziek worden of een ongeluk krijgen waardoor uw inkomen ineens (gedeeltelijk) wegvalt.  

Stel, u krijgt een ongeluk of wordt (langdurig) ziek waardoor u niet meer kan werken. Uw inkomen valt dan in een klap weg. Als u zelf geen spaarpotje heeft, bestaat er voor u als zelfstandig ondernemer geen enkel vangnet. Alleen de bijstand blijft dan over. Een AOV biedt de zekerheid van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. 

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers weet u vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering. Of u als ondernemer nu volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. 

 

Extra dienstverlening

Met onze Ondernemers-AOV is niet alleen uw inkomen verzekerd. We helpen u ook om weer aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aanpassing van uw werkplek of een coachingstraject. 

En zelfs als u gewoon aan het werk bent, heeft u profijt van onze Ondernemers-AOV. U kunt kosteloos gebruik maken van de preventieve diensten van twee onafhankelijke dienstverleners om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zoals: 

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.

 

Wat als uw situatie verandert? 

U kunt als ondernemer te maken krijgen met veranderingen in uw bedrijf of uw privésituatie. Ook dan wilt u een verzekering die bij u past. Met de AOV-waardemeter brengt u jaarlijks met uw verzekeringsadviseur uw actuele situatie en wensen in kaart. Zo weet u meteen of aanpassingen aan uw verzekering nodig zijn. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt jaarlijks uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangen af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Uw beroep
 • Leeftijd
 • Het bedrag dat u wilt verzekeren
 • De eindleeftijd en de eigen risicotermijn waar u voor kiest.

Daarnaast kunt u kiezen voor een premie die jaarlijks wordt aangepast aan uw leeftijd of een vaste premie. Deze premie wordt vastgesteld op basis van uw leeftijd bij het afsluiten van de verzekering. Kortom: de keuze voor een AOV die bij uw situatie past, is nog niet zo gemakkelijk. Daarom werken wij samen met onafhankelijk adviseurs die u hierbij kunnen helpen.

 

Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragenvoor een AOV bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een AOV die past bij u en uw bedrijf. Ook kan hij of zij ons aanbod vergelijken met dat van andere verzekeraars. Op deze manier kiest u voor de AOV die het beste bij uw wensen aansluit.

 

Vraag een offerte aan

Algemene voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (CompleetVerzekerd Mijn bedrijf)
Algemene voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Ondernemers-AOV (Privé Pakket Online)
Voorwaarden Ondernemers AOV Voorlopige dekking

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Meer veelgestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur