Waarom is rechtsbijstand een belangrijk thema voor u?

Als ondernemer werkt u samen met heel veel verschillende partijen. Soms verschilt u van mening van elkaar. Wat als u een leverancier heeft die zijn afspraken niet nakomt? Of een opdrachtgever die uw facturen niet betaalt? In deze gevallen bent u blij met juridische ondersteuning. Lees onze tips over rechtsbijstand en leer meer over de risico’s die u loopt.

Juridische hulp

Juridische hulp

Als ondernemer maakt u ook afspraken met andere partijen. Met uw klanten, medewerkers en leveranciers. Contracten opstellen is niet uw dagelijkse werk. U kunt hier wel hulp bij gebruiken. Heeft u een verschil van mening en leidt dit tot een zakelijk conflict? Dan bent u blij met juridische ondersteuning van onafhankelijke specialisten. Juridische hulp en advies is duur. Met een Rechtsbijstandverzekering beperkt u de financiële gevolgen van een conflictsituatie.
plaatjes_uitleg-DZ-winkel

Handige tips

  • Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de belangrijkste wetten en regelgeving in uw branche. Ken het arbeidsrecht als u personeel in dienst heeft.
  • Stel algemene voorwaarden op en zorg ervoor dat uw klanten hiermee akkoord gaan. Zo weten alle partijen wat de voorwaarden zijn en verkleint u de kans op conflicten.
  • Besteed aandacht aan de juridische kanten van uw bedrijf. Laat u goed voorlichten over de risico’s. Een juridisch adviseur helpt u hierbij.

Belangrijkste risico's

Niet op de hoogte van wetten en regels

Als u te weinig weet van de huidige wetten en regels in uw branche, dan loopt u risico’s. Voor u het weet heeft u een conflict met een leverancier of een medewerker. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Afspraken niet vastleggen

Maakt u vooraf geen duidelijke afspraken? En legt u afspraken niet vast in een contract? Dan is de kans groot dat er een zakelijk conflict ontstaat, met vervelende gevolgen voor uw onderneming.

Niet- of te laat betalende klanten

Niet- of te laat betalende klanten zorgen voor veel problemen. U heeft geen inkomen, maar moet zelf wel uw financiële verplichtingen nakomen. Als klanten niet betalen loopt u een groot financieel risico.

Arbeidsconflict

Personeel neemt u werk uit handen. U staat er niet meer alleen voor. Dat is fijn. Maar medewerkers kunnen ook voor problemen zorgen. Als u bijvoorbeeld vindt dat uw medewerker niet voldoende presteert. Met personeel in dienst moet u voorbereid zijn op arbeidsconflicten en hoe u hiermee omgaat.
Bespreek met een adviseur

Verzekeringsoplossing voor rechtsbijstand

Bij zakelijke conflicten heeft u juridische hulp nodig. Deze hulp is duur. De Rechtsbijstandverzekering van De Zeeuwse biedt u betaalbare en professionele hulp. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van een conflict voor uw bedrijf

Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt u professionele én betaalbare juridische hulp bij zakelijke conflicten.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024