Waarom is verkeer en vervoer een belangrijk thema voor u?

Als ondernemer zit u niet hele dagen achter uw bureau. U bent onderweg naar klanten of volgt een cursus buiten de deur. Of uw werknemers vervoeren goederen door het land met uw bedrijfswagens. Deelnemen aan het verkeer brengt risico’s met zich mee, ook zakelijk. Lees onze tips en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de risico’s.

Bedrijfsauto's en medewerker

Bedrijfsauto's en medewerker

In Nederland bestaat een groot deel van het wegverkeer uit zakelijke verkeersdeelnemers. Ondernemers en werknemers leggen jaarlijks miljarden kilometers af. Met bestelauto’s en vrachtwagens. Dit zijn belangrijke bedrijfsmiddelen en daar bent u zuinig op. Uw werknemers die veel aan het verkeer deelnemen lopen risico’s. Dit wilt u uiteraard het liefst zo veel mogelijk beperken. Want ook op uw werknemers bent u zuinig. Zij houden uw bedrijf draaiende en dat wilt u graag zo houden.
plaatjes_uitleg-DZ-winkel

Handige tips

  • U maakt afspraken met uw medewerkers over hun verkeersgedrag. En u legt die vast. Wijs uw werknemers op de verkeersregels. Gebruik geen telefoon onder het rijden, draag altijd een gordel, houd je aan de maximumsnelheid. En snelheidsboetes zijn uiteraard voor eigen rekening.
  • Wees zuinig op uw bedrijfsmiddelen. Zorg dat dieven er niet makkelijk bij kunnen. Parkeer uw bedrijfsauto’s op een afgesloten terrein. Bekijk de tips op Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.
  • Vraag advies over de risico’s die u loopt in het verkeer en vervoer en zorg voor een goede verzekering.

Belangrijkste risico's

Verkeersongeval tijdens het werk

U maakt afspraken met uw werknemers over veilig verkeersgedrag. Ondanks deze afspraken lopen u of uw werknemers het risico op een verkeersongeval. Dit is niet altijd te voorkomen. Als werkgever bent u vaak aansprakelijk voor de schade.

Diefstal van bedrijfsauto of goederen

Autodieven maken geen onderscheid tussen personen- en bedrijfsauto’s. U loopt het risico dat dieven er met uw bedrijfswagen vandoor gaan. Ook bedrijfsgoederen die u vervoert zijn niet veilig.

Verzekeringsoplossingen voor verkeer en vervoer

Nemen u of uw werknemers regelmatig deel aan het verkeer tijdens werktijd? Bezit u bedrijfsauto’s of vervoert u bedrijfsgoederen? Dan loopt u risico’s. Een verkeersongeluk of diefstal kan ook u overkomen. Een goede verzekering is onmisbaar voor u en uw werknemers.

Personenautoverzekering

U heeft uw auto nodig voor uw bedrijf. Diefstal of een ongeluk is een reëel risico. Met de zakelijke Personenautoverzekering kunt u snel weer op pad na een schade.

Bestelautoverzekering

Heeft u een bestelauto of een heel wagenpark? Kies dan voor de Bestelautoverzekering. Hiermee heeft u keuze uit verschillende dekkingen.

Vrachtautoverzekering

Heeft u een vrachtauto lichter dan 7.500 kilo? Dan is de Vrachtautoverzekering voor u van toepassing.

Aanhangwagenverzekering

Heeft u een aanhanger? Kies dan voor de Aanhangwagenverzekering.

Vervoerverzekering Eigen Goederen

De Vervoerverzekering Eigen Goederen verzekert uw goederen. Niet alleen tijdens het vervoer, maar ook tijdens het laden en lossen.

Verkeersschadeverzekering Medewerkers

U bent meestal aansprakelijk voor de verkeersongevallen van uw medewerkers. De Verkeersschadeverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen.

Werkmaterieelverzekering

Heeft u werkmaterieel zoals heftrucks, shovels of graafmachines? Verzeker ze tegen schade en diefstal. De Werkmaterieelverzekering is hiervoor de oplossing.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024