Zakelijke motorverzekering

Met onze zakelijke motorverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste risico's. Zo kunt u zorgeloos de weg op.

Wat is een zakelijke motorverzekering?

Gebruikt u uw motor voor zakelijke ritten? Dan heeft u geen last meer van files en betaalt u fors minder parkeergeld. Maar: motorrijden brengt ook risico’s met zich mee. Zo kan u met uw motor in een botsing terecht komen. En wat als uw motor beschadigd raakt door brand of een hevige hagelbui? Met onze Zakelijke Motorverzekering bent u verzekerd (afhankelijk van uw dekking) voor de grootste risico’s.

De voordelen

Nieuwwaarderegeling van 3 jaar

Voor nieuwe motoren geldt een nieuwwaarderegeling van 3 jaar.

Aanschafwaarderegeling van 3 jaar

Is uw motor niet ouder dan 8 jaar oud en heeft u deze maximaal drie jaar geleden gekocht bij een merkdealer of BOVAG-bedrijf? Dan geldt een aanschafwaarderegeling van 3 jaar.

Korting bij een rijvaardigheids-certificaat of motor met ABS

Heeft u een geldig rijvaardigheidscertificaat van KNMV? Dan profiteert u van 10% korting op uw verzekering. U profiteert van 5% korting als u een motor heeft met een ABS-remsysteem.
In het kort

Wat verzekert onze Zakelijke Motorverzekering?

Wel verzekerd

U heeft de keuze uit WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco.

  • WA (Wettelijke aansprakelijkheid): als u met uw motor schade toebrengt aan een ander bent u verzekerd.
  • Beperkt Casco: u bent verzekerd voor schade aan uw motor door een beperkt aantal oorzaken: brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade.
  • Volledig Casco: u bent verzekerd voor schade aan uw motor door een breed aantal oorzaken waaronder schade die u zelf veroorzaakt zoals een botsing of van de weg raken. Ook krijgt u hulpverlening na pech onderweg in het buitenland.
  • U kunt uw verzekering aanvullen met dekkingen voor accessoires, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand, schade inzittenden en Helm en Kleding.

Niet verzekerd 

Wij vergoeden geen schade die ontstaat: 

  • Tijdens een snelheidswedstrijd of tijdens het rijden op een circuit.
  • Tijdens sliptesten, slipcursussen of rijvaardigheidstrainingen.
  • Tijdens verhuur.
  • Terwijl de bestuurder de motor niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of als hij de motor niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt.

Wat kost een zakelijke motorverzekering?

De premie van de motorverzekering is onder andere afhankelijk van de (dag)waarde, de cilinderinhoud, het bouwjaar, het aantal schadevrije jaren en de regio.

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
Financieel Adviesbureau
Soort motor
BMW F 750 GS (Nieuw)
Waarde motor
€ 11.350,-
Schadevrije jaren
15

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
Financieel Adviesbureau
Soort motor
BMW F 750 GS (Nieuw)
Waarde motor
€ 11.350,-
Schadevrije jaren
15

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Soort motor
Waarde motor
Schadevrije jaren

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De premie hangt onder meer af van de waarde van uw vrachtauto en uw schadevrije jaren. Combineert u meerdere verzekeringen in uw pakket, dan kan er sprake zijn van een korting op de premie. Zie de van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden of informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden en voordelen.

Advies op maat

Wilt u weten wat u betaalt voor een zakelijke motorverzekering? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Veelgestelde vragen over de zakelijke motorverzekering