SCIOS Scope 10-keuring (NTA 8220)

Waarom een SCIOS Scope 10-keuring?

Waarom een SCIOS Scope 10-keuring?

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stellen veel verzekeraars en ook De Zeeuwse een SCIOS Scope 10-keuring verplicht bij een brandverzekering voor bepaalde bedrijven.

Wat is een SCIOS Scope 10-keuring volgens NTA 8220?


Een SCIOS Scope 10-bevoegd inspecteur voert een keuring van de elektrische installatie uit volgens de richtlijnen van NTA 8220. De NTA 8220 is geen vervanging van de al bekende NEN 3140, maar specifiek gericht op het signaleren van brandrisico’s veroorzaakt door de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. (zie ook www.scios.nl).

Wat houdt de keuring in?

 • Een Scope 10- bevoegd inspecteur beoordeelt de elektrische installatie en de aangesloten apparatuur op oneigenlijk gebruik of een defect dat brand kan veroorzaken.
 • De inspectie bestaat uit een visuele inspectie van de elektrische installatie(s), infraroodopnamen van de schakel- en verdeelinrichtingen om de temperatuur te beoordelen, metingen of beproevingen waar noodzakelijk en het opstellen van een rapportage met foto’s van aangetroffen risicovolle situaties.
 • Als er geen gebreken worden geconstateerd, ontvangt u een SCIOS Scope 10-keuringsrapport.
 • Als er wel gebreken worden geconstateerd, ontvangt u een SCIOS Scope 10-keuringsrapport met een overzicht van deze gebreken. Voor het verkrijgen van een herstelverklaring moet u deze gebreken laten verhelpen door een installatiebedrijf.
 • Het SCIOS Scope 10-keuringsrapport – en bij gebreken de herstelverklaring, deelt u met uw verzekeringsadviseur. Hij geeft deze documenten aan ons door.
 • Voor De Zeeuwse is het delen van het Scope 10-rapport en bij gebreken de herstelverklaring voldoende. Een registratie of afmelding in het SCIOS-portaal is niet nodig.

Samenwerking

Voor de uitvoering van de elektrakeuring werkt De Zeeuwse samen met Van Empel Inspectie en Advies, AREPA Inspexx en TÜV NORD. Dit zijn onafhankelijke SCIOS gecertificeerde inspectiebureaus. Met deze bedrijven hebben wij afgesproken dat een keuring binnen 2 maanden na akkoord van de offerte kan worden uitgevoerd tegen een gereduceerd tarief. 
 Van Empel Inspecties en Advies AREPA Inspexx   TÜV NORD
Vraag een offerte aan Vraag een offerte aan Vraag een offerte aan 

*U kunt op dit moment bij Van Empel een offerte aanvragen voor de regio Zeeland. Vanwege grote drukte kan voor nieuwe verzoeken in de rest van Nederland voor een Scope 10 inspectie geen garantie worden gegeven dat hiervoor een offerte kan worden afgegeven. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Van Empel.

Voordelen

 • U voldoet eenvoudig aan de eisen van de overheid en verzekeraar voor het verkrijgen van een vergunning of verzekering.
 • U zorgt voor een veilige omgeving voor uw medewerkers, klanten en uzelf.
 • Klanten van De Zeeuwse krijgen korting op het tarief van Van Empel Inspecties en Advies, AREPA Inspexx en TÜV NORD.
 • Een Scope 10-keuring kan binnen 2 maanden plaatsvinden na akkoord op de offerte.
 • U kunt ook een gecombineerde SCIOS Scope 8-inspectie (NEN 3140) en Scope 10-inspectie (NTA 8220) aanvragen tegen een gereduceerd tarief.

Prijs

De prijs van een keuring is afhankelijk van:

 • de branche waarin uw bedrijf werkzaam is;
 • de vloeroppervlakte van uw bedrijf (BVO in m2);
 • het aantal elektrische installaties (meterkasten).

De Zeeuwse werkt samen met Van Empel Inspecties en Advies, AREPA Inspexx en TÜV NORD. Zij maken graag een offerte voor u die past bij uw bedrijf. Bij een aanvraag via de Preventiezaak kan een Scope 10-keuring binnen 2 maanden na akkoord op de offerte worden uitgevoerd door deze bedrijven en krijgt u korting op het tarief.
Van Empel Inspecties en
Advies


AREPA Inspexx


TÜV Nord

Vraag een offerte
aan

Vraag een offerte
aan
Vraag een offerte
aan

*U kunt op dit moment bij Van Empel een offerte aanvragen voor de regio Zeeland. Vanwege grote drukte kan voor nieuwe verzoeken in de rest van Nederland voor een Scope 10 inspectie geen garantie worden gegeven dat hiervoor een offerte kan worden afgegeven. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Van Empel via offerte@vanempelinspecties.com.

In samenwerking met

TUV NORD

Misschien ook interessant voor u?