Waarom is ongevallen een belangrijk thema voor u?

Een ongeluk op de werkvloer, daar zit toch geen enkele ondernemer op te wachten? Dat kost u tijd en geld. En beide besteedt u liever aan andere dingen. Verklein daarom de kans op een ongeval binnen uw bedrijf. Bied uzelf en uw medewerkers een veilige werkomgeving. Wij geven u tips waarmee u ongevallen voorkomt en benoemen de belangrijkste risico’s. En gaat het toch mis? Dan is er de Ongevallenverzekering Collectief van De Zeeuwse.

Voorkom ongevallen op de werkvloer

Voorkom ongevallen op de werkvloer

Het loont als u zorgt voor een veilige en gezonde werkomgeving. U voorkomt er ongevallen mee. Dat maakt u een goed werkgever. En voorkomt dat u met een vervelende situatie en bijbehorende kosten te maken krijgt. Regel het helemaal goed voor uw medewerkers met een Ongevallenverzekering. Daarmee is een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden verzekerd.

Denkt u: ‘een bedrijfsongeval, dat gaat mij niet gebeuren’? Dat dachten zo’n kwart miljoen anderen ook. En toch kregen zij een ongeluk onder werktijd. Dat wijzen recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit. In bijna de helft van de gevallen verzuimde een medewerker minimaal 4 dagen. Dat is toch iets om even bij stil te staan. Daarom verdient ongevallenpreventie ook uw aandacht.
plaatjes_uitleg-DZ-kantoor

Handige tips

  • Benadruk de positieve kanten van veiligheid binnen uw bedrijf. Beloon medewerkers die  veilig gedrag laten zien. Creëer openheid en maak veiligheid bespreekbaar.
  • Geef zelf het goede voorbeeld als het gaat om veilig werken. En zorg ervoor dat ook andere leidinggevenden binnen uw bedrijf dat doen. 
  • Laat u goed adviseren over de risico’s die uw bedrijf loopt. Een verzekeringsadviseur helpt u met een risicoanalyse en bespreekt met u de mogelijke verzekerings-
    oplossingen.
 

Belangrijkste risico's

Tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Een bedrijfsongeval kan ervoor zorgen dat uw medewerker tijdelijk uitgeschakeld is. Soms een paar uur of enkele dagen. Maar ook weken of zelfs maanden. U moet het werk met minder mensen doen of voor vervanging zorgen.

Blijvende invaliditeit

Een werknemer die blijvend invalide raakt, kan misschien niet meer bij u werken. Of helemaal niet meer werken. Dat heeft grote financiële gevolgen voor de medewerker en zijn gezin. Misschien blijft de medewerker toch bij u werken, maar in een aangepaste functie. Dan kan omscholing nodig zijn. Of een aanpassing van de werkplek, de woning of de auto. Ook al deze zaken kosten geld. 

Overlijden

Een werknemer die overlijdt na een bedrijfsongeval. Daar denkt u natuurlijk liever helemaal niet aan. Een sterfgeval onder werktijd heeft grote gevolgen. Zowel voor u als voor collega’s en nabestaanden. 

Verzekeringsoplossing voor ongevallen

Bied uw werknemers en hun gezinnen financiële zekerheid na een bedrijfsongeval. De Ongevallenverzekering Collectief keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Deze verzekering is er voor ondernemers die graag goed voor hun medewerkers zorgen. En die hen na een ongeval met ingrijpende gevolgen niet in de kou laten staan.

Ongevallenverzekering Collectief

Voor ondernemers, verenigingen en stichtingen die goed werkgeverschap belangrijk vinden. Financiële dekking na ongevallen, maar ook preventieve diensten waarmee u ongevallen voorkomt.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024