Ongevallenverzekering Collectief

Waarom de Ongevallenverzekering Collectief?

U wilt een goed werkgever zijn. U zorgt daarom goed voor uw mensen. En biedt hen een veilige werkomgeving. Toch kan er een ernstig ongeval gebeuren waarbij een werknemer blijvend invalide raakt of overlijdt. Dit heeft een grote impact op uw bedrijf.  En op uw werknemer en zijn gezin. Met de Ongevallenverzekering Collectief ondersteunt u hen in elk geval financieel. De verzekering keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Daarnaast is de Ongevallenverzekering er ook voor u. Er is namelijk ook dekking voor vergoeding van en bemiddeling bij preventiediensten. Tot slot zijn ook omscholings- en aanpassingskosten verzekerd voor een medewerker die invalide raakt en toch kan blijven werken.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit
 • particulier-vinkje
  VerzuimCoach helpt u bij preventie
 • particulier-vinkje
  Ook vergoeding voor werkhervatting

Voor wie is de Ongevallenverzekering Collectief?

 • ondernemers
  Werkgevers
 • gezin
  Verenigingen (geen sportverenigingen)
 • event
  Stichtingen

Wat is verzekerd bij de Ongevallenverzekering Collectief?

 • Een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit van uw werknemer na een ongeval. U bepaalt welke uitkering u verzekert: een vast bedrag of het laatstverdiende jaarloon gedurende 1 of meer jaren.
 • Een vergoeding voor werkhervatting na een ongeval. Omscholingskosten tot € 10.000,-, aanpassing van werkplek, woning en personenauto tot € 5.000,-.
 • Vergoeding van en bemiddeling bij preventiediensten. Bijvoorbeeld een gratis Ongevallenscan en gedeeltelijke vergoeding van preventietrainingen.

Kies hoe u uw medewerkers wilt verzekeren:

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Voor ongevallen op het werk en tijdens woon-werkverkeer.

Al uw werknemers zijn verzekerd. Ook stagiairs. Is uw bedrijf of instelling niet primair bedoeld om bezoekers te ontvangen? Dan zijn ook bezoekers verzekerd. Bezoekers van winkels, attractieparken, horeca en publiekelijk toegankelijke gebouwen zijn niet verzekerd.

De Ongevallenverzekering Collectief is er ook voor stichtingen en verenigingen, maar niet voor sportverenigingen.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd bij de Ongevallenverzekering Collectief?

De Ongevallenverzekering Collectief keert niet uit wanneer het ongeval het gevolg is van:

 • opzet of een misdrijf;
 • alcohol- of drugsgebruik;
 • roekeloosheid
 • gevaarlijke sporten.

Voor sommige vergoedingen geldt een maximum. In de aanvullende voorwaarden leest u meer over wat wel of niet is gedekt. Ook staan hierin de maximale vergoedingen. Uw adviseur informeert u graag.

Wat kost het?

Wat kost de Ongevallenverzekering Collectief?

Uw adviseur maakt graag een offerte op maat voor u. De dekking die u kiest, het soort bedrijf en het aantal werknemers bepalen de premie. Combineert u meerdere verzekeringen? Dan is uw premie extra scherp want uw korting kan oplopen tot 10%. Daarnaast betaalt u geen toeslag als u kiest voor termijnbetaling. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden en de voordelen.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn Personeel
Aanvullende Voorwaarden Ongevallenverzekering Collectief Vaste bedragen, activiteitendekking
Aanvullende Voorwaarden Ongevallenverzekering Collectief Vaste bedragen
Aanvullende Voorwaarden Ongevallenverzekering Collectief Jaarloonsom

Bent u al verzekerd bij De Zeeuwse? Mogelijk geldt voor u een andere versie. U vindt het juiste versienummer op uw polisblad. Informeer bij twijfel bij uw adviseur. Die helpt u graag en stuurt u de juiste versie als dat nodig is.

Veelgestelde vragen

Geeft de Ongevallenverzekering alleen een vergoeding bij overlijden of blijvende invaliditeit?

Nee, er is ook dekking voor hulp waarmee u ongevallen voorkomt. De VerzuimCoach van De Zeeuwse helpt u hierbij. De preventiedekking wordt nog uitgebreider wanneer u ook een Verzuim- en/of WIA-verzekering afsluit.

Voor een werknemer die na een ongeval arbeidsongeschikt raakt, betalen wij in overleg omscholingskosten en/of werkplek-, auto- of huisaanpassingen.

Geldt de Ongevallenverzekering ook voor bezoekers en stagiairs?

Als u uw volledige personeel verzekerd heeft, zijn ook bezoekers en stagiairs verzekerd. De dekking geldt voor ongevallen die in uw gebouwen of op uw terreinen gebeuren. Bezoeker en stagiairs zijn verzekerd voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Is uw bedrijf of organisatie (mede) gericht op de ontvangst van bezoekers? Dan zijn bezoekers en stagiairs niet verzekerd.

Geldt de dekking altijd?

Dat hangt af van de dekking die u kiest. Er is een dekking die 24 uur per dag geldt. De andere mogelijkheid is dat u uw medewerkers tijdens het werk en onderweg van en naar het werk verzekert.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur