Nieuwe Branchevoorwaarden

Branchevoorwaarden

Graag bieden we u en uw relaties een overzicht van de voordelen en dekkingen van onze verzekeringen voor een bepaalde branche. Ook laten we graag duidelijk zien welke preventie-eisen er gelden voor die branche. Daarom hebben we branchevoorwaarden geïntroduceerd. In december 2020 waren dat als eerste de Branchevoorwaarden Horeca, in april 2021 volgden de Branchevoorwaarden Bouw en 1 juli 2021 introduceren we de Branchevoorwaarden Detailhandel. 

Wat betekent dit?

Naast de Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd (pakketvoorwaarden) en de productvoorwaarden ontvangt uw relatie branchevoorwaarden. Daarin staan de branchespecifieke voordelen, acceptatiecriteria en preventie-eisen.

 

Knipsel

 

Wanneer krijgt uw relatie de Branchevoorwaarden? 
Uw relatie krijgt de branchevoorwaarden bij elke nieuwe verzekering van CompleetVerzekerd Detailhandel, CompleetVerzekerd Bouw en CompleetVerzekerd Horeca, met uitzondering van Cyberrisk en de Ondernemers-AOV. De branchevoorwaarden zijn een vast onderdeel van de offerte, polis en jaarlijkse gegevenscheck. 
De Branchevoorwaarden worden per branche uitgerold, gelijk met de overige wijzigingen zoals het nieuwe elektrabeleid. We zijn begonnen met de branche horeca, per 15 april is de Branche Bouw aangepast, per 1 juli volgt de Branche Detailhandel. Daarna volgen andere branches. 

Productvoorwaarden

Wij hebben de branchespecifieke acceptatie- en preventie-eisen opgenomen in de branchevoorwaarden. Ze worden niet meer vermeld in de voorwaarden van de individuele producten. De voorwaarden van de individuele producten noemen we nu niet meer ‘Aanvullende voorwaarden’ maar ‘Productvoorwaarden’. In deze productvoorwaarden worden de generieke acceptatie- en preventie-eisen van een product opgenomen. 

Een voorbeeld. De ‘Aanvullende voorwaarden Aansprakelijkheid Horeca’ vervallen. In plaats daarvan gelden voor horeca nu de ‘Productvoorwaarden Aansprakelijkheid’ samen met de ‘Branchevoorwaarden Horeca’. 

Wat betekent dit voor uw relaties?

  • De Branchevoorwaarden Detailhandel gelden vanaf 1 juli 2021 voor nieuwe relaties in de detailhandel met CompleetVerzekerd Detailhandel.
  • De Branchevoorwaarden Bouw gelden sinds 15 april 2021 voor nieuwe bouwrelaties met CompleetVerzekerd Bouw.  
  • De Branchevoorwaarden Horeca en de productvoorwaarden gelden sinds 3 december 2020 voor nieuwe horecarelaties met CompleetVerzekerd Horeca. De branchevoorwaarden gelden niet voor de Ondernemers-AOV.

Waar vindt u de branchevoorwaarden?
De branchevoorwaarden zijn een vast onderdeel van de offerte, polis en jaarlijkse gegevenscheck. Ze zijn ook te downloaden via dezeeuwse.nl en de Adviseursmodule.

Voordelen branchevoorwaarden

  • Duidelijk overzicht van de voordelen, acceptatiecriteria en preventie-eisen voor de branche van uw relatie
  • Geen onduidelijkheden bij eventuele toekomstige wijzigingen van de werkzaamheden van uw relatie (bijvoorbeeld wanneer een ondernemer een halfjaar na de ingang van de verzekering toch gaat frituren)
  • Complete jaarlijkse gegevenscheck: alle preventie-eisen op een rij

Vragen?
Heeft u vragen? Neem contact op met uw relatiebeheerder of acceptatieteam.

Informatie Elektrabeleid en wijzigingen verzekeringen

Via de onderstaande links vindt u meer informatie over alle andere wijzigingen:

Elektrabeleid
Wijzigingen Detailhandel
Wijzigingen Bouw
Wijzigingen Horeca