Nieuwe Branchevoorwaarden

Branchevoorwaarden

Graag bieden we u en uw relaties een overzicht van de voordelen en dekkingen van onze verzekeringen voor een bepaalde branche. Ook laten we graag duidelijk zien welke preventie-eisen er gelden voor die branche. Daarom hebben we branchevoorwaarden geïntroduceerd. Er zijn nu branchevoorwaarden voor de branches horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke dienstverlening en zakelijke dienstverlening.

Wat betekent dit?

Naast de Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd (pakketvoorwaarden) en de productvoorwaarden ontvangt uw relatie branchevoorwaarden. Daarin staan de branchespecifieke voordelen, acceptatiecriteria en preventie-eisen.

 

Knipsel

 

Wanneer krijgt uw relatie de branchevoorwaarden? 
Uw relatie krijgt de branchevoorwaarden bij elke verzekering, met uitzondering van Cyberrisk en de Ondernemers-AOV. De branchevoorwaarden zijn een vast onderdeel van de offerte, polis en jaarlijkse gegevenscheck. 

Productvoorwaarden

De branchespecifieke acceptatie- en preventie-eisen zijn opgenomen in de branchevoorwaarden. Ze worden niet meer vermeld in de voorwaarden van de individuele producten. De voorwaarden van de individuele producten noemen we nu niet meer ‘Aanvullende voorwaarden’ maar ‘Productvoorwaarden’. In deze productvoorwaarden worden de generieke acceptatie- en preventie-eisen van een product opgenomen. 

Een voorbeeld. De ‘Aanvullende voorwaarden Aansprakelijkheid Horeca’ vervallen. In plaats daarvan gelden voor horeca nu de ‘Productvoorwaarden Aansprakelijkheid’ samen met de ‘Branchevoorwaarden Horeca’. 

Wat betekent dit voor uw relaties?

  • De Branchevoorwaarden Zakelijke dienstverlening gelden vanaf 1 februari 2023 voor nieuwe relaties met het verzekeringspakket CompleetVerzekerd Zakelijke dienstverlening.
  • De Branchevoorwaarden Persoonlijke dienstverlening gelden vanaf 17 november 2022 voor nieuwe relaties met het verzekeringspakket CompleetVerzekerd Persoonlijke dienstverlening.
  • De Branchevoorwaarden Groothandel gelden vanaf 9 juni 2022 voor nieuwe en bestaande relaties met het verzekeringspakket CompleetVerzekerd Groothandel.
  • De Branchevoorwaarden Detailhandel gelden vanaf 1 juli 2021 voor nieuwe relaties in de detialhandel met CompleetVerzekerd Detailhandel.
  • De Branchevoorwaarden Bouw gelden sinds 15 april 2021 voor nieuwe bouwrelaties met CompleetVerzekerd Bouw.  
  • De Branchevoorwaarden Horeca en de productvoorwaarden gelden sinds 3 december 2020 voor nieuwe horecarelaties met CompleetVerzekerd Horeca.

De branchevoorwaarden gelden niet voor de Ondernemers-AOV.

Waar vindt u de branchevoorwaarden?
De branchevoorwaarden zijn een vast onderdeel van de offerte, polis en jaarlijkse gegevenscheck. Ze zijn ook te downloaden via dezeeuwse.nl en de Adviseursmodule.

Voordelen branchevoorwaarden

  • Duidelijk overzicht van de voordelen, acceptatiecriteria en preventie-eisen voor de branche van uw relatie.
  • Geen onduidelijkheden bij eventuele toekomstige wijzigingen van de werkzaamheden van uw relatie (bijvoorbeeld wanneer een ondernemer een halfjaar na de ingang van de verzekering toch gaat frituren).
  • Complete jaarlijkse gegevenscheck: alle preventie-eisen op een rij.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem contact op met uw relatiebeheerder of acceptatieteam.

Informatie Elektrabeleid en wijzigingen verzekeringen

Via de onderstaande links vindt u meer informatie over alle andere wijzigingen:

Elektrabeleid
Wijzigingen Detailhandel
Wijzigingen Bouw
Wijzigingen Horeca
Wijzigingen Groothandel
Wijzigingen Persoonlijke dienstverlening
Wijzigingen Zakelijke dienstverlening