MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering, wat en waarom?

Werkgevers maximaal ontzorgen bij het re-integratieproces van zieke werknemers. En het eigen verzuim van het bedrijf minder zwaar laten meetellen in de premie. Dát zijn de uitgangspunten van de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering: een speciaal voor het mkb ontwikkelde verzuimverzekering die vanaf eind vorig jaar  op de markt is. Wat was het idee ook alweer achter deze nieuwe verzuimverzekering? En, wat biedt de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering van De Zeeuwse ten opzichte van onze reguliere verzuimverzekering?

 

Een offerte op maat? Een adviseur denkt graag met u mee! Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Vind een adviseur

Waarom de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering?

Wordt een van uw werknemers (langdurig) ziek? Dan bent u als werkgever twee jaar lang verantwoordelijk voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke werknemer. Voor kleine werkgevers zonder aparte HR-afdeling betekent dat veel extra administratie, geregel en hoge kosten. Daarnaast vinden mkb- ondernemers het niet prettig dat zij bij de reguliere verzuimverzekering soms geconfronteerd worden met een premiestijging als het verzuim binnen hun bedrijf stijgt.

Het gevolg? Werkgevers staan niet te springen om personeel in vaste dienst aan te nemen. Terwijl de overheid nu juist graag ziet dat meer werknemers een vast contract hebben. Daarom legde de overheid, samen met werkgevers en verzekeraars, de basis voor een nieuwe verzuimverzekering voor het mkb. Met de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering worden mkb-bedrijven maximaal ontzorgd én betalen zij een premie waarbij het eigen verzuim binnen het bedrijf minder zwaar meetelt.

Deze nieuwe verzuimverzekering voor het mkb is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om uw bestaande verzuimverzekering te houden. Iedere verzekeraar die de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering aanbiedt, moet zorgen dat hun product voldoet aan een de gestelde minimumeisen. Aanvullend daarop mogen zij nog extra's aanbieden.

Wat houdt de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering van De Zeeuwse in?

Onze MKB Verzuim Ontzorg Verzekering is een verzuimverzekering met een eigen risico in dagen. De verzekering biedt een aantal standaard keuzemogelijkheden die verschillen van die van onze reguliere verzuimverzekering: dit geldt voor de eigen risicotermijn, de eindleeftijd van de verzekering en de mogelijkheid om oproepkrachten wel of niet uit te sluiten (zie onderstaande tabel voor de belangrijkste verschillen tussen beide verzekeringen).

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering
Verzuimverzekering met arbodienstverlening
Keuze eigen risico in werkdagen
10, 20, 30 of 65
Keuze eigen risico in werkdagen
10, 20, 30, 65, 90, 130, 260
Eindleeftijd: standaard AOW-leeftijd Eindleeftijd: keuze voor 70 jaar ook mogelijk
Premie: eigen verzuim telt minder zwaar mee, solidaire (hogere) premie
Premie: eigen verzuim weegt meer mee, scherpere premie
Arbodienstverlener: Perspectief Arbodienstverlener: keuze uit Perspectief of ArboNed
Vaste casemanager Geen vaste casemanager, wel Verzuimcoach als sparringpartner
Kosten arbodienstdienstverlening (per persoon per jaar in 2024): € 154,- (excl. btw) Kosten arbodienstverlening (per persoon per jaar in 2024):
Perspectief € 130,50 (excl. btw) of ArboNed € 130,75 (excl. btw)
Preventie: geen gegarandeerd budget. In overleg op basis van kosten/batenanalyse. Preventie: gegarandeerd budget van € 500,- bij dreigend verzuim. Dit wordt € 1.000,- in combinatie met WIA/WGA-ERV.
Re-integratiekosten: volledige vergoeding Gegarandeerd re-integratiebudget € 4.000,- per ziektegeval. Dit wordt € 8.000,- in combinatie met WIA/WGA-ERV. Daarboven o.b.v. kosten/batenanalyse.

Onze MKB Verzuim Ontzorg Verzekering sluit u altijd in combinatie met uitgebreide arbodienstverlening én casemanagement van Perspectief. Nieuw in de dienstverlening is een vaste casemanager verzuim voor de werkgever. Deze heeft de regie op het re-integratieproces van uw zieke werknemer en bewaakt daarin de voortgang. Daarnaast neemt hij u administratief werk uit handen zoals het opstellen van een plan van aanpak en het samenstellen van het re-integratiedossier.

Kiest u voor de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering? Dan betaalt u een premie die minder afhankelijk is van het eigen verzuim binnen uw bedrijf. U krijgt hierdoor minder te maken met schommelingen in uw jaarlijkse premie als gevolg van uw eigen verzuim. Omdat de premie wordt berekend voor een grote groep ondernemers met zowel hoge als lage verzuimcijfers, is die meer gebaseerd op het solidariteitsbeginsel. De premie zal hierdoor voor veel ondernemers wel hoger uitvallen dan die voor de reguliere verzuimverzekering.

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering of reguliere verzuimverzekering?

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past hangt af van uw werkgeversprofiel en wensen. Onze MKB Verzuim Ontzorg Verzekering sluit goed aan bij werkgevers die:

  • Willen dat het eigen verzuim minder zwaar meetelt in de premie en voorkeur geven aan een meer solidaire (en daarmee hogere) premie.
  • De complete regie rondom verzuim uit handen willen geven.
  • Maximaal begeleid willen worden als een werknemer arbeidsongeschikt is. En hiervoor bereid zijn te betalen.
  • Behoefte hebben aan een meer gestandaardiseerd product met minder keuzes.

Keurmerk

Twijfelt u nog voor welke aanbieder u kiest? Zorg dan dat u in ieder geval kiest voor een aanbieder die beschikt over het keurmerk dat MKB-Nederland ontwikkelde voor aanbieders van de nieuwe MKB verzuim ontzorg verzekering.

Persoonlijk advies voor uw bedrijf?

Uw adviseur helpt u graag met een risicoanalyse voor uw bedrijf. En weet precies welke verzekeringsoplossingen van De Zeeuwse bij u passen. Zo kunt u verder met waar u goed in bent: ondernemen.
Vind een adviseur

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024