Verzuimverzekering met arbodienstverlening speciaal voor de horeca-ondernemer

Met onze verzuimverzekering inclusief arbodienstverlening bent u verzekerd van loondoorbetaling van uw zieke medewerker. Én kunt u rekenen op onze effectieve verzuimbegeleiding.

Bespreek met een adviseur

Wat is een verzuimverzekering?

Als uw werknemer, bijvoorbeeld een serveerster of kok ziek wordt, bent u niet ineens een medewerker kwijt. U draagt ook de verantwoordelijkheid voor loondoorbetaling en re-integratie van uw zieke medewerker. Heeft u een ziekteverzuimverzekering inclusief arbodienstverlening? Dan regelen wij de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en ook de re-integratie. Dat scheelt u een hoop geld en rompslomp.

De voordelen

Persoonlijke verzuimbegeleiding en Verzuimcoach

Met onze ziekteverzuimverzekering krijgt u naast verzuimbegeleiding van de arbodienst een persoonlijke Verzuimcoach. Dit is uw sparringpartner voor vragen over preventie van verzuim en re-integratie van uw zieke personeel.

Budgetten voor preventie en re-integratie

Met onze budgetten voor preventie en re-integratie voorkomt u niet alleen ziekteverzuim maar krijgt u ook ondersteuning om uw zieke medewerker weer aan de slag te helpen.

Dekking op maat

Met onze verzuimverzekering heeft u keuzes. Bijvoorbeeld bij het bepalen van uw eigen risico en het wel of niet verzekeren van oproepkrachten. Voor het arbocontract kunt u kiezen voor een tarief over de loonsom. Dit kan voor u voordeliger zijn, als u veel oproepkrachten in dienst heeft.
In het kort

Wat verzekert u met onze verzuimverzekering met arbodienstverlening? 

Wel verzekerd ziekteverzuimverzekering

  • Uitkering voor (verplicht) doorbetaald loon
  • Rechtsbijstand bij geschil over verzuim of re-integratie
  • Hulp om verzuim te voorkomen en beperken. Per medewerker budget tot € 500,- bij dreigende uitval en tot € 4.000,- voor re-integratie.
  • Krijgt u vanwege de poortwachterwet toch een boete? Dan wordt die vergoed.
  • Overlijdensuitkering als uw arbeidsongeschikte werknemer overlijdt

Niet verzekerd ziekteverzuimverzekering

  • Werknemer die al ziek of arbeidsongeschikt is bij de start van de verzekering. Hiervoor ergens anders verzekerd? Dan valt uw zieke medewerker vaak nog onder de vorige verzekering.
  • Werknemer van wie u bij de start van de verzekering al kon voorzien dat die vanwege slechte gezondheid arbeidsongeschikt zou worden.
  • Loon boven € 125.000,-. Dit is het maximaal te verzekeren bedrag per werknemer.

Arbodienst naar keuze

Kiest u voor onze verzuimverzekering met arbodienstverlening? Dan heeft u de keuze uit de arbodiensten ArboNed en Perspectief waarmee wij samenwerken. Kiest u voor een van deze twee arbodiensten? Dan ontvangt u budgetten voor preventie en re-integratie. Kiest u liever zelf een arbodienst? Dat kan! U ontvangt dan alleen geen gegarandeerde budgetten voor preventie en re-integratie. Voor de re-integratiekosten kijken we dan per zieke werknemer of de baten hoger zijn dan de kosten om te bepalen of we meebetalen. Ook vergoeden wij geen boete als u niet voldoet aan de wet verbetering poortwachter.
Verzuim-arbodienst

Persoonlijke verzuimbegeleiding

Met onze verzuimverzekering krijgt u een persoonlijke Verzuimcoach. Onze Verzuimcoach is uw aanspreekpunt voor vragen op het gebied van preventie en re-integratie van uw personeel. Zo voorkomt u dat uw personeel door ziekte uitvalt én krijgt u oplossingen voor lastige verzuimgevallen. Want: voor u als horecaondernemer is het belangrijk dat er continuïteit is in de inzet van uw personeel. Onze Verzuimcoach helpt u daar graag bij. U kunt ook gebruik maken van onze diensten en trainingen uit onze Preventiezaak.
 
Verzuim-persoonlijke-begeleiding

Wat kost een Verzuimverzekering in de horeca?

De premie is afhankelijk van uw personeelsbestand, het verzuim van uw werknemers en de gekozen dekking.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Aantal personeelsleden
Gemiddelde leeftijd
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
Gemiddelde jaarloonsom

Voorbeeld bij tien dagen eigen risico en uitkering van 70% van het loon tijdens de hele loondoorbetalingsduur van twee jaar. Uw bedrijf is uniek. Wilt u weten welke premie precies voor u geldt? Of welke keuzes u kunt maken en hoe die invloed hebben op de kosten? Neem dan contact op met een adviseur. Die helpt u graag met een offerte op maat voor uw bedrijf!

Informatie over Corona: veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over corona en de verzuimverzekering

Veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

Meer veelgestelde vragen over de verzuimverzekering

MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

Lees meer over deze speciaal voor het MKB ontwikkelde verzuimverzekering.
MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

             icon 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024